10 kutane utslett forårsaket av ulcerøs kolitt

Beskrivelse

Den ulcerative kolitt (UC) er en kronisk intestinal inflammatorisk sykdom (IBD) som treffer tarmen, men kan også forårsake hudproblemer. Disse kan inkludere smertefulle utslett.

Hudproblemer påvirker 15 prosent av alle mennesker med forskjellige typer IBD.

Noen av utslett kan være resultatet av en’betennelse alle’inne i kroppen din. Andre hudproblemer knyttet til UC … UC kan skyldes stoffene du tar for å behandle UC.

En rekke forskjellige typer hudproblemer kan være forårsaket av UC, spesielt under forekomst av eksacerbasjoner.

Bilder av uc kutane utbrudd

10 hudproblemer forbundet med UC & # 8217;

1. Nodose erytem

L’Nodosus erytem er det vanligste hudproblemet for personer med IBD. L’Hardy erytem er myke røde knuter som vanligvis vises på beina eller armene eller armene. Nodulene kan også virke som et blåmerke på huden.

L’Knotty Erythema treffer hvor som helst fra 3 prosent 10 av mennesker med cu. Du ser mer hos kvinner enn hos menn.

Denne tilstanden har en tendens til å falle sammen med flammene, noen ganger forekommer de like før en brann starter. Når Cu vil være under kontroll, er det sannsynlig at 8217; gnarly erytem forsvinner.

2. GANGRENOUS PIPEDERMINE

Gangrenous Pieoderma er Den nest vanligste Hudproblem hos personer med IBD. En flott en studere av 950 voksne med IBD fant at Gangrenous Pipedermarked 2% av folk med CU.

Gangrenous Pillermin begynner som en gruppe små blærer som kan spre og kombinere for å skape dype sår. Vanligvis ser du på skinnende og ankler, men det kan også vises på armene. Det kan være veldig smertefullt og forårsake arrdannelse. Ulcers kan bli smittet hvis de ikke holdes rene.

Det antas at Gangrenous Palserma er forårsaket av immunforstyrrelser, som også kan bidra til UC. Behandlingen inkluderer høye doser kortikosteroider og narkotika som undertrykker immunforsvaret. Hvis sårene er alvorlige, kan legen også foreskrive smertestillende stoffer.

3. Sweet syndrom

Søts syndrom er en sjelden hudtilstand som er preget av smertefulle hudlesjoner. Disse skaderne begynner som små røde eller lilla fremspring for å beholde at de sprer seg i smertefulle bunter. Vanligvis er de i ansikt, nakke eller øvre lemmer. Sweet’s syndrom er koblet til aktive CU Rechalances.

Søt syndrom blir ofte behandlet med kortikosteroider i form av en pille eller injeksjon. Lesjonene kan gå vekk fra solen, men jubileumet er vanlig og kan forårsake arr.

4. Dermatose-artritt syndrom assosiert med tarmen

Den dermatose-artritt syndromet som er forbundet med tarmen (Badas) er også kjent som intestinal bypass syndrom eller blindløyfe syndrom. Folk med følgende forhold er i fare:

  • En nylig intestinal kirurgi
  • divertikulitt
  • blindtarmitt
  • IBD

Legene tror det kan skyldes bakterier for dyrket, noe som resulterer i betennelse.

Badas forårsaker små smertefulle konsekvenser som kan danne seg i pustler i løpet av en eller to dager. Disse skader er vanligvis funnet på den øvre delen av brystet og armene. Det kan også forårsake skader som ser ut som blåmerker på bena, som ligner på knotty erytem.

Skaderne forsvinner vanligvis fra seg selv, men kan gjenta om din UC divamps igjen. Behandlingen kan inkludere kortikosteroider og antibiotika.

5. Psoriasis

Selv psoriasis, en immunforstyrrelse, er forbundet med IBD. I en studere Siden 1982, 5.7% av menneskene med Cu hadde også psoriasis.

Psoriasis oversetter til en opphopning av hudceller som danner hvite eller sølvskalaer i flekker av rød og preget hud. Behandlingen kan inkludere aktuelle eller retinoid kortikosteroider.

6. Vitiligo

Vitiligo oppstår oftere hos personer med Cu og Crohn sammenlignet med den generelle befolkningen. I Vitiligo blir cellene som er ansvarlige for produksjonen av hudpigmentet ødelagt, noe som fører til hvite hudpunkter. Disse hvite skinnpunktene kan vokse hvor som helst på kroppen din.

Forskere tror at vitiligo også er en immunsykdom. Anslått en 20 prosent av mennesker med vitiligo har også en annen immunforstyrrelse, som UC L & # 8217.

Behandlingen kan inkludere aktuelle kortikosteroider eller en kombinert pille og en lett behandling kjent som Psoralen og Ultraviolet Therapy A (PUVA).

For å lære mer: Hva et utseende har vitiligo? »

7. Pyodermatitt-pyostomatitt vegetere

Vegetabilsk Piedermite er en Rash med røde pustler som kan bryte og danne flekker av skummel hud i lindring kjent som plater. Det finnes vanligvis i hudfoldene på’inguine. Den er koblet til en lignende hudtilstand som kalles vegetabilske pikostomat, hvor pustler dannes i munnen. De to forholdene er kollektivt kjent som Piodermite-Piostomatite vegetabilsk (PPV).

PPV er så nært forbundet med CU som noen mennesker bare diagnostiseres etter at en eller begge former for PPV er utviklet. Pustlene vises vanligvis etter at UC har vært aktiv for forskjellige år.

8. Vasculite leukocytoklastikk

Leukocytoclasty vaskulitt er også kjent som overfølsomhet vaskulitt. I leukocytoklasty vaskulitt bryter betennelsen små blodårer brast og blod akkumuleres under huden. Denne døren til lilla farge flekker kjent som purpura. Flekkene kan være små eller store flekker og ligger vanligvis på ankler eller ben.

I de fleste tilfeller av leukocytisk vaskulitt forsvinner hudlesjoner en gang den uc underliggende.

9. Kviser

Den ulcerative kolitt er også koblet til den cystiske akne hos noen mennesker. L’Cystisk akne er en smertefull type akne som utvikler seg under huden. L’Cystisk akne kan behandles med aktuelle resepter som retinol eller benzoylperoksid.

Hvis du har den cystiske akne og du har UC, eller du har stor risiko for å utvikle den, bør du ikke bruke stoffet på Accutane Resept. Accutane var tilkoblet til UC og andre IBD.

Finn ut mer: Typer behandling av’akne og bivirkninger »

10. Utslett

Hivene er røde og ofte pruriginøse hudutslett som kan vises på noen del av kroppen. UC er koblet til tilfeller av kronisk urtikaria. De kan oppstå som en reaksjon på stoffene du tar for å administrere din cu.

Hvis du starter et nytt stoff og lider av vedvarende elveblest, kontakt legen din om alternativer.

Hva å gjøre under en eksacerbation

De fleste hudproblemer forbundet med UC blir behandlet til den beste administrerende l’UC så mye som mulig, siden mange av disse hudutslettene kan falle sammen med de eksaksjonene på # 8217; UC. Andre kan være det første tegn på UC i noen som ennå ikke har blitt diagnostisert.

Kortikosteroider kan hjelpe med betennelsen som ofte forårsaker hudproblemer forbundet med UC og # 8217;. Et godt balansert kosthold kan bidra til å fremme generell helse og kan bidra til å forhindre hudproblemer.

Når en forverring av # 8217; UC-utslett, er det flere ting du kan prøve:

  • Hold skaden ren for å forhindre infeksjoner.
  • Kontakt legen din for å foreskrive antibiotika salver eller smertestillende midler, om nødvendig.
  • Hold skaderne dekket med en våt bandasje for å fremme helbredelse.