10 Husholdningsartikler for fet hud

Beskrivelse

Fett hud er resultatet av sebum overproduksjon fra sebaceous kjertler. Disse kjertlene ligger under overflaten av huden.

Sebum er en oljeaktig substans basert på fett. Sebum er ikke dårlig i det hele tatt siden det bidrar til å beskytte og fukte huden og holde håret skinnende og sunt.

For sebum kan imidlertid føre til fetthud, noe som kan føre til porene som er blokkert og akne. Genetikk, hormonelle eller til og med stressendringer kan øke sebumproduksjonen.

Fet hud og l’akne er vanskelig å administrere. Imidlertid reduserer hjemmemedistene ofte symptomer uten L’bruk av reseptbelagte legemidler eller dyre hudpleie regimer. Her er 10 rettsmidler for den fete huden du kan prøve hjemme.

1. Vask ansiktet ditt

Det virker åpenbart, men mange mennesker med fet hud vasker ikke ansiktet hver dag. Hvis huden din er fet, bør du vaske ansiktet ditt to ganger om dagen, men uten å overdrive. Unngå aggressive såper eller vaskemidler. Bruk i stedet en delikat såpe som den på glycerin.

2. Blotting papir

Disse subtile og små kartene vil ikke hindre at sebaceous kjertlene går for å overdrive, men vil tillate deg å tørke overflødig sebum for å minimere glanset og fet hud. De absorberende kortene er billige og tilgjengelige på døren. Bruk etter behov i løpet av dagen.

3. Honning

Honning er en av de naturlige rettsmidler for den mest venererte huden. Takket være sine antibakterielle og antiseptiske ferdigheter, kan det være til nytte for fett og akne trend.

Honning er også et naturlig fuktighetsmiddel, så det bidrar til å holde huden fuktig, men ikke fettete. Dette skyldes at yttertøy tiltrekker fuktigheten fra huden uten å erstatte den.

Å bruke Honning for å behandle akne l & # 8217 og fet hud, spre et tynt lag, helst rå, på ansiktet; La det tørke i ca 10 minutter og skyll grundig med varmt vann.

4. Kosmetisk leire

Kosmetiske leire, også kalt helbredende leire, brukes til å absorbere huden Sebum og behandle mange hudforhold. L’Fransk grønn leire er en populær behandling for fet hud og # 8217; akne fordi den er svært absorberende. L’Fransk grønn leire er tilgjengelig i pulver.

Å lage en maske alle’fransk grønn leire verdt et spa:

 • Legg til filtrert vann eller rose vann til omtrent en teskje leire for å danne en lignende konsistens til en pudding.
 • Påfør blandingen av leire til ansiktet og la det stå til det tørker.
 • Fjern L’leire med varmt vann og tørt dabbing.
 • Leire masker fjernet med vann; vann er mye mer delikat på huden enn peeling masker.

  5. Mel d’havre

  Mel d’havre bidrar til å roe den betente huden og absorbere overflødig sebum. Det bidrar også til å exfoliere død hud. Når det brukes i ansiktsmasker, er D & # 8217-melet; havre er vanligvis bakken. Det kan kombineres med yoghurt, honning eller puré av frukt som bananer, epler eller papaya. Å bruke D & # 8217 mel; havre på ansiktet:

 • Kombinere 1/2 kopp bakken havre med varmt vann for å danne en pasta.
 • Inkorporere 1 ss honning.
 • Masser blandingen av mel D’havre i ansiktet i ca tre minutter; Skyll med varmt vann og tørt.
 • Alternativt bruker den blandingen av mel D’havre i ansiktet og la det stå i 10-15 minutter; Skyll med varmt vann og tørt.
 • 6. Egg og sitroner

  Egg hvite og sitroner er et populært middel for fet hud. Det antas at begge ingrediensene krymper porene. L’syre inneholdt i sitroner og andre sitrusfrukter kan bidra til å absorbere olje;. Sekund 2008 studio, Sitroner har også antibakterielle ferdigheter. Men dette middelet er ikke et godt valg for folk med eggallergier.

  Å lage en ansiktsmaske basert på albumen og sitron:

 • Bli med 1 Hvit D’Egg med 1 teskje ferskpresset sitronsaft.
 • Påfør det på ansiktet og la det stå til masken kluter.
 • Fjern med varmt vann og tørt dabbing.
 • 7. Mandler

  De hakkede mandlene jobber ikke bare for å eksfoliere huden, men bidrar også til å absorbere oljer og overskytende urenheter. Å bruke en mandel ansikt scrub:

 • Finhakk de rå mandlene for å få 3 ts.
 • Legg til 2 ss rå honning.
 • Påfør forsiktig på ansiktet, med sirkulære bevegelser.
 • Skyll med varmt vann og tørt.
 • Du kan også lage en maske for mandelflaten sliping mandler i en deig før du legger til honning. La masken posere i 10-15 minutter. Skyll med varmt vann og tørt. Ikke bruk i tilfelle valnøttallergi.

  8.
  Aloe vera

  L’Aloe Vera er kjent for å berolige brannsår og andre hudsykdommer. I følge Mayo Clinic, Det er gode vitenskapelige bevis som bidrar til å behandle squamous hud forårsaket av fet flekker. Mange bruker aloe vera til å behandle fet hud.

  Du kan påføre et tynt lag i ansiktet før du setter opp og la det stå opp til morgenen. L’Aloe Vera er kjent for å forårsake allergiske reaksjoner på sensitiv hud. Hvis du aldri har brukt Aloe Vera først, prøv en liten mengde på’underarm. Hvis ingen reaksjon vises innen 24-48 timer, bør det være trygt å bruke.

  9. Tomater

  Tomater inneholder salicylsyre, et felles hjemmemedisin mot akne. Syrer i tomater kan hjelpe deg med å absorbere overflødig sebum og låse opp porene. Å lage en eksfolierende tomatmaske:

 • Bli med 1 teskje sukker med papirmasse på 1 tomat.
 • Påfør huden med en sirkulær bevegelse.
 • La masken stå i 5 minutter.
 • Skyll grundig med varmt vann og tørk dabbing.
 • Du kan også bare bruke tomatmasse eller tomatskiver på huden.

  10. Jojoba olje

  Selv om ideen om å bruke oljen på fet hud virker kontraproduktiv, er jojobaoljen et populært middel for å behandle fet hud og andre hudproblemer og andre hudproblemer.

  Det antas at jojoba imiti sebum på huden for & # 8220; indusere & # 8221; Sebaceous kjertlene for å produsere mindre sebum og bidra til å holde nivåene av balansert olje. Det er imidlertid ingen vitenskapelig forskning for å støtte denne teorien.

  Fortsatt en 2012 studie oppdaget at anvendelsen av en maske basert på helbredende leire og jojobaolje to eller tre ganger i uken bidro til å helbrede hudlesjoner og # 8217; mild akne.

  Litt & # 8216; av jojoba olje gjør mye. Bruk det for mye kan forverre fett hud. Prøv å massere noen få dråper på huden Rengjør noen dager i uken for å se hvordan du skal reagere. Hvis du liker resultatene, gjelder den daglig.

  Hindre fetthuden

  Når fet hud skyldes genetikk eller hormoner, er det vanskelig å forhindre. Det kan være nyttig å øve sammenhengende hudpleie og unngå usunn mat som stekte matvarer, matvarer rik på sukker og bearbeidede matvarer.

  Du er fristet til å bruke tunge kosmetikk til å dekke effekten av fet hud, men dette kan forverre tilstanden. Når den oljeaktige huden virker, reduserer sminkeforbruket, spesielt grunnlaget. Velg vannbaserte produkter i stedet for oljebasert. Søk produkter merket som ikke-komedogen som har mindre sannsynlig å hindre porene.

  Mange hevder hjemme rettsmidler for arbeid på fet hud. De fleste rettsmidler er ikke godt studert. Suksessen til et hjemmemedisin avhenger av mange ting som din spesifikke situasjon og kvaliteten på produktene du bruker.

  Det er mulig å utvikle allergier mot rettsmidler som brukes i noen tid. Hvis huden din blir følsom for ethvert produkt, avbryter du L & # 8217;.

  Hvis et hjemmemedium forverrer symptomene, slutter du å bruke den og kontakte legen din eller dermatologen. Du bør også konsultere en lege dersom symptomene på fet hud som akne er seriøse, siden de kan forårsake infeksjoner eller arr.