10 honning tips for brannsår

Del på Pinterest

L’bruk av naturlige rettsmidler som medisinsk til mindre brannsår, kutt, utslett og insektbitt er en vanlig praksis som har eksistert i århundrer.

Når en brenning på 8217 er mindre eller rangert i første grad, er målet om å behandle det hjemme, bidrar til å redusere smerte og # 8217; betennelse mens du helbreder. Selv om honning for medisinsk bruk er et populært alternativ for hjemmepleie, er trygt å bruke bare på visse brannsår.

Her er 10 ting å vite for å bruke honning for brannskader.

1. Honning kan være trygg på mindre forbrenninger i første instans

Ja, du kan behandle noen mindre brannsår hjemme med naturlige rettsmidler, men før du gjør det, vil du ønske å forstå de forskjellige typer brenner.

Det er fire klassifiseringer av primære brannskader, ifølge National Institute of General Medical Sciences.

 • Første grad brenner. Disse små brannene er smertefulle og forårsaker en liten rødhet i det ytre laget av huden.
 • Andre grad brenner. Disse er mer alvorlige enn en og # 8217; mild brenning fordi de også påvirker det nedre laget av huden og forårsaker smerte, hevelse, blærer og rødhet.
 • Tredje grad brenner. Disse svært alvorlige brenningene kan helt skade eller ødelegge begge lærlagene. Disse krever umiddelbar medisinsk behandling.
 • Fjerde klasse brenner. I tillegg til tredje graders brenner av brannsår, strekker fjerde grenseverdier også til fett. Også i dette tilfellet er det nødvendig for umiddelbar medisinsk hjelp.

I tillegg til disse fire primære klassifiseringen, forlenger femte graders brenner til musklene og skader fra sjette klasse brenner strekker seg til beinene.

2. Bruk alltid medisinsk kvalitet honning

I stedet for å ta honning som sprer seg på en peanøttsmør sandwich, er det noen vanlige former for honningbaserte produkter du vil møte, inkludert honning for medisinsk bruk.

Honning for medisinsk bruk er sterilisert og inneholder honning av bier som samler pollen fra trær i Australia og New Zealand.

TIL 2014 Artikkel rapporterte at dagens bruk av honning til medisinsk bruk består av første og andre klasse brannsår, akutte og kroniske sår, slitasje, decubitusår og sår i bena og til føttene.

Robert Williams, MD, familie lege og medisinsk konsulent, sier at honninghonningsprodukter i medisinsk klasse er tilgjengelige som gel, pasta og tilsatt i lim, alginat og kolloidale medisiner.

3. Honning kan være trygt å bruke på mild til moderate brennsår

Hvis du har en moderat mild overfladisk brenning, er det tilstrekkelig bevis på at du kan bruke honning for å behandle såret. En å gjennomgå Han oppdaget at honning har antibakterielle, antivirale, antiinflammatoriske og antioksidantegenskaper.

Hvis du har en’brenne som går utover det moderate scenen, må du kontrollere at du kontakter legen din eller helsepersonell.

4. Honning medisiner kan forbedre sårheling

TIL Gjennomgang av litteraturen har evaluert effekten av honning i forhold til alternative medisiner for sår og aktuelt for akutte sår, for eksempel brannskader.

Oppdaget at den aktuelle bruken av honning ser ut til å helbrede delvis tykkelse, brenner raskere enn andre behandlinger, slik som paraffingass, sterilt sengetøy, polyuretanfilm eller forlater den eksponerte brenningen.

5. Påfør honning til en dressing for å unngå et klebrig rot

Med mindre du vil ha klebrig fingre for resten av dagen, evaluer å bruke honning til en steril vattpinne eller gasbind i stedet for direkte på’brenne. Så legg den brennende dressingen. For å unngå lidelse, kan du også kjøpe en medisinering for medisinsk bruk som følger med honningen som allerede er brukt.

6. L’Sikker bruk av honning krever spesifikke trinn

; L’Bruk av honning til medisinsk bruk krever først et brev til en lege for å evaluere sår og sørge for at det ikke er noen infeksjoner eller behovet for kirurgi & # 8221; sier Williams.

Etter brenningene har det blitt renset og tilstrekkelig ha merket, om nødvendig, fra en profesjonell, sier Williams at honning i en av sine forskjellige sterile former kan påføres opptil tre ganger om dagen, og endrer dressingen hver gang.

7. Søk etter pålitelige produsenter av honningbaserte produkter

Før du går til apoteket, gjør noen undersøkelser på de forskjellige produsentene som selger honning for brannskader. Ifølge Williams tilbyr følgende produsenter generelt sikre og sterile produkter:

 • Aktiv
 • Manuka helse
 • MediHoney
 • Melmax
 • L-Mesitran

8. Noen medisiner for sår og brannsårbruk Manuka honning

Medihoney gel sår & Burn dressing er et bestemt merke av honning for medisinsk bruk som inneholder manuka honning, ellers kjent som leptospermum scoparium. Kommer med en honningmedisin som du kan plassere på # 8217; brenne. Rådfør deg med legen din før du bruker dette produktet.

9. Unngå å bruke honning på enkelte deler av kroppen

Hopp over hjemmemedisinene og konsulter en lege for enhver brann som inneholder mer følsomme områder som:

 • hender
 • gjøre
 • føtter
 • inguinal område

Du bør også konsultere legen din og unngå hjemmebehandling av brannsår hvis den første klasse brenner, generelt mer enn 3 tommer i diameter, eller hvis du er en eldre voksen, eller du tar vare på en’brenne på et barn.

10. L’Bruk av honning til Behandle Burns krever videre forskning

Honning kan være effektiv for delvis tykkelse eller overfladiske forbrenninger, men Williams sier at bevisene er lovende, men trenger videre forskning.

Bunnlinjen

Når det gjelder å behandle brenner hjemme, er den første tingen å vurdere typen brenning. Generelt er bruken av honning for medisinsk bruk en, sikkert aktuelt alternativ for førstegangs mindreårige.

Hvis du er bekymret for en brannskade, usikker på hvor alvorlig den er eller har spørsmål om de beste produktene du kan bruke, kontakt legen din.