10 helsemessige fordeler ved å leve uten koffein

Hvis du ikke engang tør å si ordet koffeinfri, er du ikke alene. Amerikanere er for tiden drikke mer kaffe som aldri før nå. Og dette tar ikke engang hensyn til alle de andre måtene å få dosen av koffein og # 8211; fra melk til matcha til $25 + milliarder dollar energidrikkindustrien.

Den gode nyheten er at det er mange beviste helsefordeler som følger med å drikke kaffe, fra raskere metabolisme til betydelig lavere risiko for Alzheimers sykdom.

Men hva er fordelene med å gi opp koffein og hvem bør unngå koffein helt?

Her er de 10 beste fordelene ved å redusere espressodrikkevanen din, pluss selvfølgelig å spare mye penger.

1. Mindre angst

Du føler deg mer og mer engstelig i det siste? For mye koffein kan være skylden.

Koffein kommer med en energiboost, som er det de fleste av oss bruker det til. Men den energien også stimulerer våre hormoner & # 8220; kamp eller flykt & # 8221;. Dette kan føre til en økning i angst, nervøsitet, hjertebank og til og med panikkanfall.

De som allerede er utsatt for stress og angst kan oppleve at koffein forverrer symptomene deres. I tillegg har den et høyere koffeininntak blitt koblet til en større sjanse for depresjon hos ungdom.

2. Sov bedre

Din koffeinvane kan påvirke søvnen din. utdanning Demonstrere at den daglige kaffeinntaket kan endre søvnsyklusen, noe som forårsaker agitert søvn og søvnighet på dagtid. Dette kan være spesielt sant hvis du bruker mindre koffein enn seks timer Før man går til sengs.

I tillegg til en lykkeligere og uforstyrret natts søvn, kunne de som koffein ikke finne ut at det tar mye mindre tid sovner i første omgang.

3. Mer effektiv absorpsjon av næringsstoffer

Hvis du ikke er en koffein drinker, kan kroppen din absorbere noen næringsstoffer bedre enn de som deltar. Koffein Tanniner kan muligens hemme en del av: Absorption av:

Dette kan være spesielt sant for de som har en’veldig høy koffeininntak, ubalansert diett, eller høy alder. Å ikke innta koffein kan hjelpe deg med å få alle mulige næringsstoffer fra kostholdet ditt.

4. Sunnere (og hvitere tenner!)

Det er ingen måte å bekjempe det: kaffe- og teboks flekker tennene dine. Dette skyldes det høye nivået av tanniner i disse drikkene, som forårsaker opphopning og misfarget tannemalje. De surhet I drikkevarer som inneholder koffein som kaffe og brus kan også bringe til emaljens slitasje og forringelse.

5. Balanserte hormoner for kvinner

Kvinner kan spesielt ha nytte av fraværet av koffein. Koffeinholdige drikker som kaffe, te og brus kan endre østrogennivået.

TIL 2012 studie fant at å drikke 200 milligram (ca. 2 kopper) eller mer koffein per dag økte østrogennivået hos asiatiske og svarte kvinner, mens hvite kvinner hadde litt lavere østrogennivåer.

Endring av østrogennivåer kan være spesielt bekymringsfullt hvis du har økt risiko for tilstander som f.eks endometriose, brystsvulster Og svulster i eggstokkene. Selv om koffeinen ikke er direkte forbundet med disse forholdene, er høye nivåer av østrogen forbundet med årsakene.

Koffein har også Status som vises Å forverre noen symptomer på overgangsalderen.

6. Lavere blodtrykk

Ikke ta koffein kan gjøre det bra med blodtrykk. Koffein har vist seg øke Blodtrykksnivåer på grunn av stimulerende effekt som har på nervesystemet.

Høyt å ta koffein & # 8211; Fra 3 til 5 kopper om dagen & # 8211; Det var også forbundet med økt risiko av kardiovaskulær sykdom.

7. Balansert hjernekjemi

Ikke overraskende koffein har en effekt på # 8217; humør. Alle de slagordene «8220, ikke snakk med meg til jeg drakk kaffe & # 8221; Jeg er på koppene av en grunn.

Koffein kan endre hjernekjemi på en måte som ligner på hvilke stoffer som kokain gjør, og forskerne er enige at koffein oppfyller noen av kriteriene som brukes for å måle narkotikaavhengighet.

Folk som ikke bruker koffein trenger ikke bekymre seg for dets vanedannende egenskaper, mens folk som bestemmer seg for å avvenne koffein eller slutte å drikke det helt, kan oppleve ta ut symptomer eller midlertidige endringer i humør.

Tidspunkt for abstinens Hvis kroppen din er avhengig av koffein, kan du oppleve abstinenssymptomer innen 12-24 timer. Varigheten av disse symptomene avhenger av mengden koffein som konsumeres, men kan variere fra to til ni dager, med en topp mellom 21 og 50 timer.

8. Mindre hodepine

Koffein abstinens det er en ekte ting. En av de vanligste og mest ubehagelige bivirkningene ved koffeinabstinens er hodepine. Og det kan ikke ta noen dager før en dukker opp.

Har du noen gang lagt merke til hvordan du får hodepine hvis du har det for travelt til morgenkaffen? Dette er bare et symptom på koffein abstinens. Andre inkluderer:

 • tåkete hjerne
 • utmattelse
 • konsentrasjonsvansker
 • irritabilitet

Selv om du ikke opplever uttak med en gang, a 2004 studie fant at koffeininntak er en stor risikofaktor for å utvikle kronisk daglig hodepine.

9. Sunn fordøyelse

Inntak av koffein kan føre til en rekke ubehagelige fordøyelsesproblemer. Kaffe skaper en avføringseffekt at stimulerer tarmene. Inntak av spesielt store mengder kaffe kan forårsake diaré eller løs avføring (og til og med inkontinens).

Også koffeinholdige drikker kan spille en rolle i utviklingen av gastroøsofageal reflukssykdom (GERD).

10. Du kan eldes bedre

Hvis du er bekymret for aldring, kan du ha nytte av å ikke innta koffein. Koffein forstyrrer kollagendannelsen redusere syntesen av kollagen i menneskelig hud.

Fordi kollagen har en direkte effekt på huden, kroppen og neglene, ikke nippe den morgenen kaffekoppen kan bety mindre rynker for deg.

Hvem bør unngå koffein?

Det er best å unngå koffein helt hvis noen av følgende forhold gjelder for deg:

1. Du er gravid eller prøver å bli gravid

Vi vet at gravide og ammende bør unngå koffein, men det er også viktig hvis du prøver å bli gravid. Koffein har vært knyttet til en økning i spontanabort og synke i fruktbarhet.

2. Du er utsatt for angst

De som er utsatt for angst eller depresjon kan oppleve at koffein forverrer tilstanden deres. Koffein har vist seg å forverre noen Psykiatriske forhold. Det kan forårsake økt irritabilitet, fiendtlighet og engstelig oppførsel.

3. Du har en tarm- eller fordøyelsestilstand som sure oppstøt, gikt eller diabetes

Hvis du har en allerede eksisterende fordøyelsestilstand, kan koffein gjøre symptomene verre. Dette gjelder spesielt for de med:

 • sure oppstøt
 • gikt
 • diabetes
 • IBS

4. Ta noen medisiner

Sjekk alltid om koffeinen interagerer med din medisinsk resept. Noen av disse stoffene inkluderer:

 • antibakterielle legemidler
 • antidepressiva (spesielt MAO-hemmere)
 • astma medisiner

Selv om prosessen med å eliminere koffein, spesielt kaffe, ikke virker som den beste, er det alternativer du kan prøve for å gjøre denne bragden enklere.

Når det er sagt, har kaffe sine fordeler. Hvis livet ditt ikke blir bedre etter å ha droppet morgenkoppen, er det ingen grunn til å slutte å drikke helt. Som all mat og gode ting i livet, handler det om måtehold.

Bytt det: Kaffefri fiks

Tiffany La Forge er en profesjonell kokk, oppskriftsutvikler og matskribent som driver bloggen Pastinakk og wienerbrød. Bloggen hennes fokuserer på ekte mat for et balansert liv, sesongbaserte oppskrifter og tilgjengelige helsetips. Når den ikke er på kjøkkenet, elsker Tiffany yoga, fotturer, reise, økologisk hagearbeid og å henge med corgien sin, kakao. Besøk henne på bloggen hennes eller på Instagram.