10 helse tester og screening som hver mann skal gjennomgå

Screening for å beskytte helsen din

Hvis du ikke har en vanlig kilde til helsevesenet, eller du aldri har gjort kolesterolkontroll, er du ikke alene. I følge Nasjonalt senter for helsestatistikk, Nesten 26% av mennene i USA har ikke en vanlig kilde til helsevesenet.

Fortsett å lese for å lære å invertere denne trenden med medisinske tester og screening for å holde deg frisk.

Sjekk deg selv for å starte

L’Overvekt øker risikoen for diabetes og hjertesykdom. Din kroppsmasseindeks (BMI) måler kroppsfett basert på # 8217; høyde og vekt og kan avgjøre om du er overvektig eller i fare for å utvikle fedme. I følge Sentre for sykdomskontroll og forebygging (CDC), en voksen BMI mellom 18.5 og 25 returnerer til # 8217; Normal intervall.

Du kan sjekke kroppens masseindeks her.

Kjenn din gode og ditt onde

De American Heart Association (AHA) anbefaler alle voksne over 35 år for å sjekke kolesterol hvert 5. år. Screening skal starte 20 år hvis du har bestemt risikofaktorer, inkludert:

 • diabetes
 • røyk
 • BMI høyere enn 30
 • Familiehistorie av slag
 • Første grad slektninger som har hatt hjerteinfarkt

For å måle kolesterolet, vil legen ta en liten blodprøve fra armen. Resultatene vil indikere nivåene dine:

 • HDL (god kolesterol)
 • LDL (dårlig kolesterol)
 • triglyserider

Resultatene av kolesterolprøven er vist i milligram for Blood Decilotre (Mg / DL). I følge Mayo Clinic, Et sunt totalt kolesterolmål bør være mindre enn 200 mg / dl.

Sjekk lipidene dine

Høye triglyserider er forbundet med metabolsk syndrom, noe som øker risikoen for hjertesykdom, diabetes og slag. Det samme blodprøvetakningen som brukes til å måle kolesterolet, gir en triglyseridlesning, en type fett. Et optimalt nivå av triglyserider er mindre enn 100 mg / dL, selv om nivåene under 150 mg / dl anses som normale.

Hold blodtrykket under kontroll

Hvis blodtrykket er høyt, kan det hende du trenger narkotika for å kontrollere det og avverge hjertesykdom, nyresykdommer og slag. Hvis blodtrykket ditt faller inn i det normale området, må du bare få deg til å sjekke blodtrykket hvert annet år. Normalt blodtrykk er mindre enn 120/80 mm Hg, ifølge AHA. Hvis blodtrykket er høyere, vil legen sannsynligvis sjekke det oftere. Den høye blodtrykksdiagnosen krever to avlesninger tatt på fire timer øvre enn 120/80 mm Hg. En blodtrykksmåling større enn 120/80 mm Hg må alltid bekreftes med en oppfølgingsmåling.

Diabetes

Et blodtrykk større enn 135/80 mm Hg kan være et symptom med diabetes. Diabetes Test kan inkludere en blodprøve Dell’A1C hemoglobin, en fastende blodsukkertest (FPG) eller en oral glukose toleranse test (OGTT). En enkelt test er ikke nok til å diagnostisere diabetes. En annen test må bekrefte at blodsukkernivået er unormalt høyt.

50 stearinlys = kolon-rektum kreft screening

Sekund American Cancer Society, Kolon kreft er den andre dødsårsaken ved kreft hos amerikanske menn og kvinner. Hvis du feiret din 50-årsdag, og du har ikke blitt skjermet for kolon-rectic kreft, er det nå. Du bør bli utsatt for screening først hvis kolon-rektumkreft er tilstede i familien din.

Ikke bekymre deg; En koloskopi er smertefri og krever bare 15-20 minutter. Enda bedre, denne testen kan oppdage tykktarmskreftet tidlig, når det er mer behandlingsbart. Legen kan finne og fjerne lokkende vekst før de blir ondartet.

Ikke hopp over en segl

En aneurysm av abdominal aorta (AAA) er forårsaket av et forstørret blodkar i magen som bryter plutselig. AAA har ofte ingen symptomer og er dødelige opptil 90% av tilfellene, ifølge en studie publisert i American Family Doctor.

Den gode nyheten er at en eller # 8217; ultralyd kan oppdage en AAA før den bryter. De Task Force of US Estimering Services Anbefal screening for menn mellom 65 og 75 år som røykt 100 eller flere sigaretter i deres liv.

Glem den stive overleppen

Selv om depresjon manifesterer oftere hos kvinner enn menn, er selv menn utsatt. I følge Nasjonalt institutt for mental helse, Hvert år i USA er depresjon diagnostisert på over 6 millioner menn. Følelse uten håp eller miste interessen for de tingene du vanligvis liker i mer enn 2 uker, kan rapportere depresjon.

Ikke ignorere forlengede perioder for å føle seg nede eller forsøke å motstå. Legen din kan sjekke ut for depresjon og hjelpe deg med å bestemme hvordan du skal behandle den. Terapi, narkotika eller en kombinasjon av de to kan hjelpe.

Beskytt huden din

Antallet av tilfeller av melanom har økt raskere de siste 40 årene i USA enn noen annen form for kreft, ifølge Sikt på Melanoma Foundation. Antall saker i USA har doblet siden 1973. Melanom er for tiden den femte vanligste svulsten i landet blant menn. Flere kvinner enn menn kontrakter melanom før 50 år, men innen 65 reverseres rapporten. Menn kontrakt deretter melanom to ganger oftere enn kvinner. All’Alder på 80, menn representerer flere tilfeller av melanom enn kvinner.

Sjekk huden din hver måned for de som har endret seg eller virker unormal. Abcde of Melanoma brukes til å hjelpe deg med å huske på hva du skal se på:

 • A, asymmetri: Hvis molen er kuttet i halvt vertikalt, er de to halvdelene ikke de samme.
 • B, grense: kantene på molen er uregelmessig.
 • C, farge: Det er endringer i fargen på mole eller # 8217; omgivende område.
 • D, diameter: Diameteren på molen er større enn 5 mm.
 • Og alt: molen begynner å kløe, bløde eller forandre på noen måte.

Du bør også være oppmerksom på sårene som ikke helbreder. Spør legen din forsiktig, sjekk huden din som en del av kroppen din. Melanom er svært behandlet hvis diagnostisert tidlig.

Andre tester for menn

strøm Task Force of US Estimering Services Anbefalinger sier risikoen for [8217; blodanalyse av «spesifikt prostataantigen (PSA) overstiger fordelene. Falske positive resultater fører til for mange ikke nødvendige biopsier. Snakk med legen din om dine prostatakrefterrisiko, og hvis en digital rektal eksamen (DRE) skal være en del av kroppen din.

Du bør også snakke med legen din dersom testen for seksuelle overføringsinfeksjoner (IST) passer for deg.