10 grunner til at alle tennene dine har skadet meg alle & # 039;

Hvis du føler deg en blits av smerte i tannkjøttet eller plutselige tenner, er du ikke alene. En undersøkelse av American Family Doctor avslørte det 22 prosent Voksne har opplevd smerte til tenner, tannkjøtt eller kjeve i de siste seks månedene.

To av de mest sannsynlige forklaringene er at du har utviklet følsomhet for tenner, eller at en av tennene dine er ødelagte eller smittet. Den gode nyheten er at de fleste årsakene til plutselige tenner irriterer, blir lett behandlet av tannlegen din.

Her er 10 mulige grunner til at tennene kan forårsake smerte og når man skal konsultere en lege.

1. Ekstrem, varm eller kald eksponering

Tannfølsomhet Det er forårsaket Fra emaljen av tennene som forbrukes eller av nerverne utsatt for tennene. Når du spiser eller drikker noe med ekstremt høy eller lav temperatur, kan du føle deg en plutselig og akutt syn på smerte.

2. Gingival lavkonjunktur

Tannkjøttet er laget av rosa stoff som dekker beinet og omgir tannrotten for å beskytte tennens nervøsninger. Med alderen av Dell’alder, gingival vevet begynner ofte å konsumere, forårsaker en gingival resesjon.

Denne resesjonen forlater røttene til tennene som er utsatt, samt å forlate deg mer utsatt for gongival sykdommer og tanninfeksjoner. Hvis tennene dine plutselig er mer følsomme enn de ikke var, kunne gingival resesjon være syndrit.

3. Emalje erosjon (dentin)

Det anslås det Minst 12 prosent Folk lider av en form for & # 8220; dentinal hypersensitivitet & # 8221; forårsaker irritasjon når du spiser. Denne typen følsomhet kan skyldes et svært surt kosthold, børsting av tennene for sterke og andre faktorer.

Som et resultat, emaljen som dekker og beskytter tennene begynner å konsumere og ikke erstattes. Dette kan forårsake akutt og lakende smerte som gjør deg rystende langs ryggraden når du biter visse matvarer.

4. Dental karies (hulrom)

Carie, også kjent som hulrom, kan være grunnen til at tennene plutselig begynte å irritere deg. Carie kan fortsette på sidene eller øvre delen av tennene emalje uten å bli lagt merke til for en PO & # 8216;.

Når forfallet begynner å utvikle seg mot en infeksjon på 8217, kan du startePrøver smerte i tann.

5. Gingival

Gingival sykdom, også kalt periodontal sykdom, påvirker over 47% av voksne Utover 30 år. Gingival sykdom kalles gingivitt i sine opprinnelige stadier, og noen mennesker vet ikke engang hvordan de skal ha det. Følsomme tenner og tannkjøtt kan være et tegn på A’eskalering av tannkjøttsykdommer.

6. Publikum tann eller krone

Du kan ikke bli overrasket over å lære at en overfylt tann eller krone kan forårsake smerte og følsomhet overfor tenner. Men det er tilfeller hvor du kan ha en sprukket tann litt, så forårsake smerte, men det er nesten umulig å se.

7. Bihulebetennelse

Et symptom på A’sinus infeksjon er tann og kjeve smerte. Som brystene blinker og fyller infeksjonens trykk, kan komprimere tennens nerveender.

8. Slip eller stram kjever

Grind tennene og stram kjever kan føre til en kronisk følsomhet i tennene, siden emaljen på tennene forbrukes.

Mens mange mennesker helbreder eller slår tennene dine, kan høye stress omstendigheter eller dårlig søvn få deg til å øke denne vanen uten at du legger merke til, noe som forårsaker smerte i tennene dine som ser mystiske.

9. Tannprosedyrer

Nylige fyllinger eller arbeid på tenner som involverer boring kan gjøre tennens nerve-terminasjoner midlertidig mer følsomme. Følsomhet fra en tannfyllingsprosedyre kan vare opptil to uker.

10. Whitening produkter for tenner

Bruk blekestrimler, bleking geler eller gjennomgå en tannbleking prosedyre på kontoret kan sette deg Ved en høyere risiko av tankens følsomhet. Smerten mot tennene forårsaket av tannbleking er ofte midlertidig og vil vanligvis redusere hvis du slutter å bruke blekeprodukter.

Når skal du se en lege

Hvis tennene dine har blitt følsomme som de aldri hadde vært før, fikse en avtale med tannlegen din. Kan være i stand til å anbefale en enkel behandling, som en tannkrem som reduserer følsomheten.

Tannlegen din vil også kunne si om du trenger en korrigerende prosedyre, som A’fylling eller A’tannutvinning, for å lindre smerten din.

Noen symptomer bør aldri ignoreres. Kontakt tannlegen din med en gang, eller kontakt en annen helsepersonell hvis følgende oppstår:

  • Tannverk som varer i mer enn 48 timer
  • Smør eller akutt smerte, smertefull som ikke demper
  • Migrene eller hodepine som strekker seg til tennene
  • Feber som synes å falle sammen med tannpine

Ta bort

Det er en myriade av grunner til at du kanskje føler en plutselig smerte i tennene dine. De fleste av dem er forbundet med den naturlige erosjonen av tannkjøtt eller tannemalje.

Hvis du har utviklet overfølsomme tenner fra # 8217; I dag i morgen, bør du snakke med tannlegen din. Selv om det vanligvis ikke regnes som en dental nødsituasjon, bør tennene som forårsaker smerte undersøkes av en tannlege for å utelukke noen av de mest alvorlige årsakene.