10 gjort på type 2 diabetes og på & # 039; insulin: typer, risiko og mer

Diabetes av type 2 og insulin

Hvor godt forstår du forholdet mellom type 2 diabetes og insulin? Lær hvordan kroppen din bruker insulin og hvordan det påvirker tilstanden din, kan gi deg en visjon om helsen din;.

Fortsett å lese for å lære om rollen som den rollen som insulinet gjør i kroppen din og måtene som insulinterapi kan brukes til å administrere type 2 diabetes.

1. Insulinet er viktig for helsen din

L’insulin er et hormon som produseres av bukspyttkjertelen. Hjelp kroppen din til å bruke og lagre sukker fra mat.

Hvis du har type 2 diabetes, reagerer kroppen din ikke effektivt på insulinet. Bukspyttkjertelen er ikke i stand til å kompensere tilstrekkelig, deretter C’er en relativt redusert insulinproduksjon. Som et resultat blir blodsukkernivået for høyt. Over tid kan et høyt blodsukker forårsake skade på nerver, blodårer, øyne og andre vev.

2. Insulinterapi kan bidra til å redusere blodsukkernivået

Hvis du har type 2 diabetes, er blodsukkernivåadministrasjonen en grunnleggende del for å holde seg frisk og redusere risikoen for langsiktige komplikasjoner. For å redusere blodsukkernivået, kan legen gi deg et eller flere av følgende:

 • Livsstilsendringer
 • orale medisiner
 • Usulinske injiserbare legemidler
 • insulin terapi
 • Kirurgi for vekttap

Insulinterapi kan hjelpe mange mennesker med type 2 diabetes for å håndtere blodsukker og redusere risikoen for komplikasjoner.

3. Ulike typer insulin er tilgjengelige

Ulike typer insulin er tilgjengelige. I prinsippet faller de i to kategorier:

 • Rapid / Short-Acted Insulin Brukes til Meal Coverage
 • Sakte / langvarig handling insulin, aktiv mellom måltider og om natten

Det finnes ulike typer og varemerker som er tilgjengelige i hver av disse to kategoriene. Premixed insuliner er også tilgjengelige, som inkluderer begge typer insulin. Ikke alle trenger begge typer og et insulin resept bør tilpasses i henhold til personens behov.

4. En type insulin kan inhaleres

I USA er det et merke av insulin som kan inhaleres. Det er en form for rask handling insulin. Det er ikke egnet for alle med type 2 diabetes.

Hvis legen din mener at du kan dra nytte av Rapid Action Insulin, vurdere muligheten til å stille dem de potensielle fordelene og ulempene ved # 8217; bruk av en inhalabel medisinering. Med denne typen insulin må du overvåke lungefunksjonen.

5. Andre typer insulin injiseres

Bortsett fra en type inhalabelt insulin, administreres alle andre typer insulin ved injeksjon. L’insulin med mellomprodukt og langvarig handling kan bare injiseres. Insulinet kan ikke tas i form av en pille fordi fordøyelsesenzymer bryter ned før den kan brukes i kroppen din.

L’insulin må injiseres i fett like under huden. Du kan injisere den i fettet av # 8217; magen, lårene, skinken eller den øvre delen av armene.

6. Du kan bruke forskjellige leveringsenheter

For å injisere insulinet kan du bruke en av følgende administrasjonsenheter:

 • Sprøyte. Dette tomme røret som er koblet til en nål, kan brukes til å ta en dose insulin fra en flaske og injisere den i kroppen.
 • Insulin pennen. Denne injiserbare anordningen inneholder en pre-blandet mengde insulin eller en patron fylt med insulin. Den enkelte dosen kan velges.
 • Insulinpumpe. Denne automatiserte enheten gir små og hyppige doser insulin i kroppen din, gjennom et kateter plassert under huden din.

Du kan snakke med legen din på fordeler og ulemper med ulike metoder for administrasjon av stoffene dine.

7. Din livsstil og vekten din påvirker ditt insulinbehov

Å praktisere sunne vaner kan potensielt forsinke eller forhindre ditt behov for insulinterapi. Hvis du allerede har startet insulinbehandling, kan du endre din livsstil hjelpe deg med å redusere mengden insulin du må ta.

For eksempel kan det hjelpe:

 • gå ned i vekt
 • Juster kostholdet ditt
 • Oftere

8. Det kan være nødvendig å utvikle et insulinregime

Hvis du har blitt foreskrevet en insulinbehandling, kan det være behov for noen forsøk og feil for å finne ut hvilke typer og doser av insulin som virker bedre for deg. Glycaemia eksamener kan hjelpe deg og legen din forstår hvordan kroppen din svarer på ditt nåværende insulinregime. Om nødvendig kan legen gjøre endringer i den foreskrevne behandlingsplanen.

9. Noen alternativer er mer praktiske

Noen insulinmerker og administrasjonstyper er billigere enn andre. For eksempel, sprøyter en tendens til å koste mindre av insulinpumper.

Hvis du har en helseforsikring, kontakt din leverandør for å finne ut hvilke typer insulin- og administrasjonsenheter som er dekket. Hvis ditt nåværende insulinregime er for dyrt, snakk med legen din for å finne ut om det er mer praktiske alternativer.

10. L’insulin kan forårsake bivirkninger

I noen tilfeller kan du utvikle bivirkninger fra # 8217; insulin, som:

 • Lavt blodsukkernivå
 • vektøkning
 • Smerte eller ubehag i injeksjonsstedet
 • Infeksjon i injeksjonsstedet
 • I sjeldne tilfeller er en allergisk reaksjon på injeksjonsstedet

Et lavt nivå av blodsukker eller hypoglykemi, er en av de potensielle mer alvorlige bivirkningene av # 8217; inntak av insulin. Hvis du begynner å ta insulin, vil legen din fortelle deg om hva du skal gjøre hvis du opplever lavt blodsukkernivå.

Hvis du opplever bivirkninger fra # 8217; insulininntaket, fortell legen din.

L & # 8217;

Avhengig av helse- og livsstilshistorien, må du kanskje ta insulin som en del av behandlingsplanen for type 2 diabetes. Hvis legen din anbefaler insulin, kan du snakke med ham om fordelene og risikoen for stoffet og enhver annen bekymring du kan ha.