10 fordeler med å gå, flere sikkerhetstips og mer

Vandring er bra?

Del på Pinterest

Turgåing kan tilby mange helsemessige fordeler til folk i alle aldre og treningsnivåer. Det kan også bidra til å forhindre noen sykdommer og til og med forlenge livet ditt.

Vandring er gratis og enkelt å sette inn i din daglige rutine. Alt du trenger å begynne å gå er et par robuste walking sko.

Fortsett å lese for å lære om noen av fordelene med å gå.

1. Brenner kalorier

Vandring kan hjelpe deg med å brenne kalorier. Brennekalorier kan hjelpe deg med å holde eller gå ned i vekt.

Ditt faktiske kaloriske forbruk vil avhenge av flere faktorer, inkludert:

 • ganghastighet
 • dekket
 • Land (vil brenne flere kalorier som går oppoverbakke hvor mange vil brenne på en flat overflate)
 • din vekt

Du kan bestemme ditt faktiske kaloriforbruk gjennom en Kalori kalkulator. For et generelt estimat kan du også referere til dette diagrammet.

2. Styrke hjertet

I hvert fall gåing 30 minutter En dag kan fem dager i uken redusere risikoen for koronar hjertesykdom 19 prosent. Og risikoen din kan reduseres enda mer når du øker varigheten eller avstanden du går en dag.

3. Kan bidra til å redusere blodsukkernivået

Ta en kort spasertur etter å ha spist kan hjelpe deg med å senke blodsukkernivået.

TIL Liten studio Han oppdaget at ta en tur på 15 minutter tre ganger om dagen (etter frokost, lunsj og middag) har forbedret blodsukkernivået mer enn en 45-minutters spasertur på et annet punkt på dagen.

Imidlertid er det nødvendig med ytterligere søk for å bekrefte disse resultatene.

Vurder L’ideen om å ta en tur etter måltider en vanlig del av rutinen din. Det kan også hjelpe deg med å trene deg selv om dagen.

4. Lindrer ledsmerter

Vandring kan bidra til å beskytte leddene, inkludert knær og hofter. Dette fordi det bidrar til å smøre og styrke muskler som støtter leddene.

Vandring kan også gi fordeler til folk som bor med leddgikt, for eksempel smerte reduksjon. Og gå 5 til 6 miles En uke kan også bidra til å forhindre leddgikt.

5. Øk immunfunksjonen

Vandring kan redusere risikoen for å utvikle kulde eller influensa.

en studere 1000 voksne overvåket under influensasongen. De som gikk på en moderat rytme i 30-45 minutter om dagen hadde totalt 43% på mindre enn dager med sykdom og mindre infeksjoner i øvre luftveier.

Selv deres symptomer dempet hvis de ble syk. Dette ble sammenlignet med voksne i studien de var sedentari.

Prøv å ta en daglig tur for å prøve disse fordelene. Hvis du bor i et kaldt klima, kan du prøve å gå på en tredemølle eller i et innendørs kjøpesenter.

6. Øke din energi

Gå en tur når du er sliten, kan være en mer effektiv Energiladning tar en kopp kaffe.

Gå øker oksygenstrømmen gjennom kroppen. Det kan også øke kortisolnivået, epinefrin og norepinefrin. Dette er hormonene som bidrar til å øke energinivået.

7. Forbedre humøret ditt

Vandring kan hjelpe din mentale helse. utdanning Demonstrere som kan bidra til å redusere depresjonen og det negative humøret og # 8217;. Det kan også øke selvtillit og redusere symptomene på sosial tilbaketrekking.

For å prøve disse fordelene, prøv å gjøre 30 minutter med rask tur eller andre moderate intensitetsøvelser tre dager i uken. Du kan også dele den i tre turer på 10 minutter.

8. Strekk livet ditt

Å gå på et raskere tempo kunne strekke livet ditt. Forskere Han fant at det gikk i en gjennomsnittlig rytme i forhold til en langsom rytme førte til en 20% reduksjon i risikoen for generell død.

Men gå raskt eller raskt (minst 4 miles alle’nå) har redusert risikoen for 24%. Studio undersøkte foreningen om å gå i raskere tempo med faktorer som generelle årsaker til død, kardiovaskulær sykdom og død av kreft.

9. Tone bena dine

Vandring kan styrke benmuskulaturen. Å øke styrken, gå inn i et kupert område eller en tredemølle med en skråning. Eller finn stier med trapper.

Bytt vandre med andre kryssopplæringsaktiviteter som sykling eller jogging. Du kan også utføre motstandsøvelser som knep, lunges og benkrølle til tone og ytterligere styrke benmuskulaturen.

10. Kreativ tenking

Turgåing kan hjelpe deg med å fjerne ideer og tenke kreativt.

TIL studere som inkluderte fire eksperimenter sammenlignet med folk som prøver å tenke på nye ideer som de gikk eller satt. Forskerne fant at deltakerne var bedre å gå, spesielt å gå på # 8217; åpen.

Forskere har konkludert med at det åpnes en fri flyt av ideer og er en enkel måte å øke kreativiteten på, og samtidig gjør fysisk aktivitet.

Prøv å starte et møte med dine kolleger neste gang du sitter fast på et jobbproblem.

Forslag til å holde seg trygge mens du går

For å garantere sikkerheten din mens du går, følg disse forslagene:

 • Gå i områdene som er utpekt for fotgjengere. Søk godt opplyste områder, om mulig.
 • Hvis du går om kvelden eller tidlig om morgenen, bruk en reflekterende jakke eller et lys slik at bilene kan se deg.
 • Bruk robuste sko med god støtte til hælen og # 8217; Plantar Bow.
 • Bruk store og komfortable klær.
 • Drikk mye vann før og etter turen for å holde deg hydrert.
 • Bruk solkrem for å hindre solbrenthet, selv på overskyet dager.

Kom i gang

Å begynne å gå, alt du trenger er et par robuste walking sko. Velg en tur til ditt hjem. Eller se etter et panoramisk sted å gå i ditt område, som en sti eller strand.

Du kan også rekruttere en venn eller et familiemedlem som følger med deg og føler deg ansvarlig. Alternativt kan du legge til turen til din daglige rutine. Her er noen ideer:

 • Hvis du går på jobb, gå av fra’buss eller trene et stopp før og fortsett til fots for å jobbe.
 • Park lenger enn vanlig fra kontoret ditt og gå til og til bilen din.
 • Anser ideen om å gå i stedet for å kjøre når du gjør provisjoner. Du kan fullføre aktivitetene dine og passe alle på samme tid.

L & # 8217;

Vandring kan tilfredsstille den daglige øvelsen som anbefales for folk i alle aldre og treningsnivåer.

Vurdere l’ideen å få en pedometer eller en annen fitness tracker for å holde oversikt over dine daglige skritt. Her er noen å sjekke.

Velg en sti til fots og et mål for daglige trinn som passer for din alder og treningsnivå.

Varme og kult før du går for å unngå skade. Snakker alltid med legen din før du starter en ny treningsrutine.