10 fantastiske måter som ankyloserende spondylitt påvirker kroppen din

Beskrivelse

Den ankyloserende spondylitt (som) er en type leddgikt, så det er ikke overraskende at hovedsymptomene er smerte og stivhet. Den smerten er vanligvis sentrert i nedre rygg siden sykdommen inflammer leddene i ryggraden.

Men som ikke er begrenset til ryggraden. Kan slå andre deler av kroppen, forårsaker noen overraskende symptomer.

Her er 10 måter du kan påvirke kroppen din, kan du ikke forvente.

1. Røde og ømme øyne

Mellom 30 prosent 40 av mennesker med som utvikler minst en gang en okularkomplikasjon kalt iritis eller uveitt. Du kan si at jeg har den iriten når forsiden av ett øye blir rødt og betent. Smerter, lysfølsomhet og sløret syn er andre vanlige symptomer.

Kontakt en oftalmolog så snart som mulig hvis du har disse symptomene. L’Irite er lett å håndtere steroide øyedråper. Hvis du lar tilstanden ikke helbredes, kan du ha et permanent tap av visningen.

2. Vanskelighetsgrad å puste

Som kan øke leddene mellom ribbenene og ryggraden og på forsiden av brystet. Arr og # 8217; avstivning av disse områdene gjør det vanskelig å utvide brystet og lungene helt for å få et dypt pust.

Sykdommen forårsaker også betennelse og arr i lungene. Mellom thoracic constriction og lungear, kan du utvikle kortpustethet og hoste, spesielt når du trener.

Det kan være vanskelig å skille mellom mangel på pust forårsaket av som fra et lungeproblem. Snakk med legen din om hva som forårsaker dette symptomet.

3. Mye smerte

Selv områder der ligamenter og sener holder seg til beinet skylder seg for å øke når du har som. Dette skaper de som kalles & # 8220; hot spots & # 8221; I områder som bassenget, brystet og hælene.

Ofte senen d’akillene på baksiden av hælen og fotbåndet på foten av hælen. Smerte kan gjøre det vanskelig å gå eller stå på en hard etasje.

4. Tretthet

Som er en autoimmun sykdom. Dette betyr at immunforsvaret ditt lanserer et angrep mot din egen kropp. Slip av inflammatoriske stoffer kalt cytokin. For mange av disse kjemikaliene som sirkulerer i kroppen din, kan du få deg til å føle deg trøtt.

L’betennelse i sykdommen kan også få deg til å føle deg trøtt. Det tar mye energi for kroppen din å kontrollere betennelsen.

Som også forårsaker anemi & # 8211; En dråpe røde blodlegemer. Disse cellene bærer oksygen til kroppens legemer og vev. Når kroppen din ikke mottar nok oksygen, vil du føle deg utmattet.

5. Feber

De første symptomene på som noen ganger virker mer lik # 8217; påvirkning av tegn på leddgikt. Sammen med lav feber, mister noen mennesker din appetitt eller føler seg vondt generelt. Disse forvirrede symptomene kan gjøre sykdommen vanskeligere å diagnostisere for leger.

6. Hovent kjeve

Hvem vi er 10 prosent av mennesker med AS har en’betennelse i kjeven. Hevelsen og # 8217; betennelse i kjeften er kjent som forstyrrelser i # 8217; midlertidig mandibel artikulasjon (ATM). Smerte og kjeve hevelse kan gjøre det vanskelig å spise.

7. Tap av Appetit

Tapet av appetitt er et av de første symptomene på’som. Ofte er det ledsaget av generelle symptomer som feber, tretthet og vekttap i de tidlige stadiene av sykdommen.

8. Brystsmerter

L’betennelse og arrvev rundt ribber kan forårsake undertrykkelse eller brystsmerter. Smerte kan bli verre når du hoster eller inspirerer.

Som brystsmerter kan det virke angina, som er når blodet kommer til hjertet. Fordi angina er et tidlig alarmsignal om et hjerteinfarkt, kontakt lege umiddelbart hvis dette symptomet oppstår.

9. Blæreproblemer og alle partene

Sjelden kan arr dannes på nerver på bunnen av ryggraden. Denne komplikasjonen kalles Cauda Cauda Syndrome (CES). Trykket på nerver på bunnen av ryggraden kan gjøre det vanskelig å kontrollere urinering eller intestinale bevegelser.

10. Svakhet og nummenhet av bena

Svakhet og nummenhet til bena er andre tegn på CES. Hvis du har disse symptomene, må du konsultere en nevrolog for en eksamen.

Ta bort

De viktigste symptomene på’som er smerte og stivhet i nedre rygg, i skinker og sider. Men det er mulig å ha flere uvanlige symptomer, inkludert øye smerte, hovent kjeve og tap av appetitt.

Uavhengig av symptomene du har, kontakt lege for behandling. Narkotika som fans og organiske stoffer bidrar til å redusere betennelse og lindre symptomer. Avhengig av problemene du finner, må du kanskje konsultere en spesialist for andre typer behandling.