10 fakta på bulimi

Bulimia er en matforstyrrelse som kommer fra et tap av kontroll over spisevaner og ønsket om å forbli tynn. Mange mennesker knytter tilstanden på oppkast etter å ha spist. Men C’det er mye mer å vite om bulimi av dette symptomet.

Her er 10 fakta om bulimi for å endre feil ideer du kan ha på denne farlige matlidelsen.

1. Det er forankret i tvangsmessige vaner.

Hvis du har bulimi eller en annen matforstyrrelse, kan du være besatt av’bildet av kroppen din og ta alvorlige tiltak for å endre vekten din. L’anoreksi nervosa induserer folk til å begrense kaloriinntaket. Bulimia forårsaker binge og rensing.

Binginging forbruker en stor del av maten på kort tid. Folk med bulimi pleier å bing ned i hemmelighet og så føler seg enorm. Dette er også symptomene på ukontrollert strømforstyrrelse. Forskjellen er at bulimi inkluderer L’eliminering gjennom atferd som tvungen oppkast, l’overdreven bruk av avføringsmidler eller diuretika eller fastende. Personer med bulimi kan fortsette å binge ned og forfølge for litt og deretter gå gjennom perioder med ikke å spise.

Hvis du har bulimi, kan du også gjøre tvungen trening. L’Regular mosjon er en vanlig del av en sunn livsstil. Men folk med bulimi kan ta alt / 3217; ekstrem trening i flere timer om dagen. Dette kan føre til andre helseproblemer, for eksempel:

 • Kroppsskader
 • dehydrering
 • heteslag

2. Bulimia er en psykisk lidelse.

Bulimia er en matforstyrrelse, men en psykisk lidelse kan også defineres. I følge National Association of Anorexia Nervosa og Associated Disorders (ANAD), Spiseforstyrrelser som bulimi er de mest dødelige mentale forholdene i USA. Dette faktum er tilskrevet langsiktige helseproblemer, samt selvmord. Noen pasienter med bulimi lider selv fra depresjon. Bulimia kan indusere folk til å oppleve skam og skyld for deres manglende evne til å kontrollere tvangsmessig oppførsel. Dette kan forverre eksisterende depresjon.

3. Sosialt trykk kan være en årsak.

Det er ingen bevist årsak til bulimi. Men mange tror at det er en direkte korrelasjon mellom L’amerikansk besettelse med tynnhet og spiseforstyrrelser. Ønsket om å tilpasse seg skjønnhetsstandarder kan indusere folk til å engasjere seg i usunne matvaner.

4. Bulimia kan være genetisk.

Sosiale press og psykiske lidelser som depresjon er bare to av de mulige årsakene til bulimi. Noen forskere mener at uorden kan være genetisk. Du kan være mer tilbøyelig til å utvikle bulimi hvis foreldrene dine har en korrelert matforstyrrelse. Det er imidlertid ikke klart om dette skyldes gener eller miljøfaktorer hjemme.

5. Det treffer også menn.

Mens kvinner er de mest utsatt for å spise lidelser, spesielt bulimi, er uorden ikke slags kjønn. Ifølge ANAD, opp til 15 prosent av folk i behandling for bulimi og anoreksi er menn. Menn har ofte mindre sannsynlig å vise åpenbare symptomer eller se etter passende behandlinger. Dette kan sette dem i fare for helseproblemer.

6. Personer med bulimi kan ha en normal kroppsvekt.

Ikke alle de som lider av bulimi er ultra-tynn. L’anoreksi forårsaker et stort kaloriunderskudd, noe som fører til et ekstremt vekttap. Personer med bulimi kan oppleve episoder av anoreksi, men de har fortsatt en tendens til å konsumere flere kalorier generelt gjennom binge og purgae. Dette forklarer hvorfor mange med bulimi fortsatt opprettholder en normal kroppsvekt. Dette kan være misvisende for dine kjære og kan til og med miste diagnosen til en lege.

7. Bulimia kan ha alvorlige helsekonsekvenser.

Denne matforstyrrelsen forårsaker mer enn et usunnt vekttap. Hvert system av kroppen din avhenger av ernæring og sunne spisevaner for å fungere skikkelig. Når du forstyrrer din naturlige metabolisme gjennom binge og purgae, kan kroppen din være seriøst imponert.

Bulimia kan også forårsake:

 • anemi
 • Lavt blodtrykk og uregelmessig hjerterytme
 • tørr hud
 • Ulcers
 • Reduserte nivåer av elektrolytter og dehydrering
 • Esophageal pauser på grunn av overdreven oppkast
 • Gastrointestinale problemer
 • uregelmessige perioder
 • nyresvikt

8. Bulimia kan hemme sunn reproduksjon.

Kvinner med bulimi ofte opplever tapt perioder. Bulimia kan ha varige effekter på reproduksjon selv når menstruasjonssyklusen vender tilbake til normal. Faren er enda større for kvinner som forblir gravid under episoder av bulimi & # 8220; aktiv & # 8221;.

Konsekvensene kan omfatte:

 • spontanabort
 • dødfødt
 • Svangerskapsdiabetes
 • Høyt blodtrykk under graviditeten
 • Podalisk barn og påfølgende keisersnitt
 • Medfødte defekter

9. Antidepressiva kan hjelpe.

Antidepressiva har potensial til å forbedre bulimiske symptomer hos mennesker som selv lider av depresjon. I følge Kvinners helsekontor I Institutt for helse og menneskelige tjenester i USA, er Prozac (Fluoxetin) det eneste stoffet godkjent av FDA for bulimi. Det har blitt oppdaget at det bidrar til å hindre binge og purgae.

10. Det er en kamp som varer hele livet.

Bulimi er herdbar, men symptomene fortsetter ofte uten varsel. Bare i henhold til Anad 1 av 10 personer Se etter behandling for spiseforstyrrelser. For de beste gjenvinningsmulighetene, identifiser de underliggende signalene og faresignalene. For eksempel, hvis depresjon er utløsende faktor, følg regelmessig psykiske helsebehandlinger. Leter etter behandling kan bidra til å forhindre ytterligere tilbakefall i bulimi.

Outlook

Den virkelige løsningen for å opprettholde langsiktig vekt er et rimelig kosthold og en treningsplan. Bulimi forstyrrer til slutt det normale vektvedlikeholdet, som forbereder de senior utfordringene kroppen som matforstyrrelsen utvikler seg. Arbeider med å utvikle en’kroppsbilde og en sunn livsstil er et must. Kontakt lege umiddelbart hvis du eller en elsket du trenger hjelp til å kurere bulimi.