10 Fakta på & # 039; påvirkning: symptomer, vaksine og mer

L’påvirkning er en smittsom åndedrettssykdom som kan forårsake symptomer som feber, hoste, kuldegysninger, muskelsmerter og tretthet. Influensasongen påvirker hvert år, og viruset kan raskt spre seg i skolene og arbeidsplassen.

Noen mennesker som har l’påvirkning helbrede uten komplikasjoner på omtrent en eller to uker. Men innflytelsen kan være farlig for små barn og folk i alderen 65 år. Selv noen komplikasjoner knyttet til innflytelsen er farlig for livet.

Det er viktig å utruste deg med hvor mye mer kunnskap som er mulig. På denne måten vet du hvordan du skal beskytte deg bedre.

Mens mange tar # 8217; påvirke minst en gang i livet, kan du ikke vite alt om denne sykdommen. Her er 10 fakta på # 8217; påvirkning du burde vite.

1. Influensasongen går fra oktober til mai

Når du tenker på viruset Dell’påvirker, kan du anta at det bare påvirker vinteren. Selv om det er sant at influensonesongen kan nå toppen om vinteren, kan du også inngå L’også påvirke høsten og våren.

Noen mennesker har sesongens innflytelse allerede i oktober, med infeksjoner som fortsetter til mai.

2. L’påvirkning er smittsom før symptomene starter

L’påvirkning er svært smittsom delvis fordi det er mulig å formidle viruset før de blir syk. I følge Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC), Du kan infisere noen med viruset en dag før symptomene starter.

Du er mer smittsom av de første tre eller fire dagene siden du blir syk, selv om du kan forbli smittsom opptil fem eller syv dager etter at du har syk.

Det er viktig å unngå nær kontakt med andre for å unngå å overføre sykdommen til en annen person.

3. Influensasymptomer kan starte plutselig

L’utbruddet av influensa symptomer kan skje raskt. Du kan føle deg god en dag og ikke kunne gjøre noe en eller to dager senere på grunn av dine symptomer.

Noen ganger oppstår begynnelsen av symptomene allerede en dag etter displayet. I andre tilfeller viser noen mennesker ikke symptomer på opptil fire dager etter viruseksponeringen.

4. Opptil to uker er nødvendig fordi influensavaccinen fungerer

Få en vaksine mot sesongens influensa er en av de beste måtene å beskytte deg mot viruset til & # 8217;.

Men det er viktig at du får skuttet ditt hele siden av sesongen. Influensa vaksinen er effektiv fordi det hjelper kroppen din til å utvikle antistoffer for å beskytte deg mot viruset. Det tar imidlertid omtrent to uker før disse antistoffene vokser.

Hvis du er utsatt for viruset innen to uker med vaksinasjon, kan du fortsatt bli syk. De CDC Anbefaler å få en influensavaksine innen utgangen av oktober.

5. Du trenger en ny influensavaccin hvert år

Overveiende influensavirus i omløp denne sesongen vil være forskjellig fra neste års virus. Dette skyldes at viruset gjennomgår endringer hvert år. Derfor trenger du en ny vaksine hvert år for å beskytte deg.

6. Influensavaccinen forårsaker ikke påvirkning;

En misforståelse er at influensavaccinen forårsaker influensa l & # 8217;. En rekke influensavaccin inneholder en alvorlig svekket form av influensaviruset. Forårsaker ikke ekte infeksjon, men gjør at kroppen din kan utvikle de nødvendige antistoffene. A’andre forskjellige influensavaccinene inneholder bare døde eller inaktiverte virus.

Noen mennesker demonstrerer litt influensalignende symptomer etter å ha mottatt en vaksine. Dette kan inkludere lav klasse feber og muskel smerte. Men dette er ikke innflytelsen, og disse symptomene varer vanligvis bare en eller to dager.

Andre små reaksjoner kan også forekomme etter å ha mottatt influensavaccinen. Dette inkluderer en kort smerte, rødhet eller hevelse i injeksjonsstedet.

7. L’influensa kan forårsake potensielt dødelige komplikasjoner

Influensa vaksinen er spesielt viktig hvis du er i fare for komplikasjoner knyttet til innflytelsen. Det er mer sannsynlig å forekomme komplikasjoner i noen grupper, Hvilken:

  • folk som er minst 65 år gamle
  • Små barn, spesielt de under 2 år
  • Gravide kvinner og kvinner som er opptil to uker etter fødselen
  • Folk som har et svekket immunforsvar
  • Folk som har kronisk tilstand
  • Indianere (indianere D’Amerika og innfødte i’Alaska)
  • Personer med ekstrem fedme eller en kroppsmasseindeks (BMI) på minst 40

Men noen kan utvikle alvorlige komplikasjoner.

Viruset til’influensa kan også utløse sekundære infeksjoner. Noen infeksjoner er små, som A’infeksjon ALL’øre eller A’sinus infeksjon.

Alvorlige komplikasjoner kan inkludere bakteriell og sepsis lungebetennelse. Viruset i’påvirkning kan også forringe kroniske forhold som hjerteinsuffisiens kongestiv, astma og diabetes og kan føre til hjerteinfarkt og hjerneslag.

8. Det er fortsatt mulig å inngå L’influensa etter en vaksinasjon

Husk at du kan kontrakt L’influensa etter å ha mottatt en vaksinasjon. Dette kan skje hvis du er smittet med viruset før vaksinen er effektiv, eller hvis influensavaccinen ikke gir tilstrekkelig deksel mot det overordnede sirkulerende viruset.

Også, du kan bli syk hvis du kommer i kontakt med en annen virusstamme enn den som du har blitt vaksinert. I gjennomsnitt reduserer influensavaccinen risikoen for sykdom mellom 40 prosent 60.

9. Det finnes forskjellige typer influensavacciner

CDC anbefaler for tiden en injiserbar influensavaksine eller en dempet levende intranasal influensavaksine.

Influensa vaksinen er ikke gyldig for alle. Ulike typer vaksiner er tilgjengelige.

En type er den trivalente influensavaccinen. Beskytter med tre influensavirus: Virus Dell’påvirker A (H1N1), Virus Dell’påvirke A (H3N2) og # 8217 virus; påvirke b.

En annen type vaksine er kjent som en quadrivalent. Beskytter fra fire influensavirus (begge virusene av Dell’påvirke og begge virusene av’influensa b). Noen versjoner av Quadrivalente-influensavaccinen er godkjent for alle aldersgrupper, inkludert barn minst 6 måneder og gravide kvinner.

Andre versjoner er kun godkjent for voksne i alderen 18 og 64 år eller for voksne i alderen 65 eller mer. Legen din kan hjelpe deg med å avgjøre hvilken som passer best for deg, basert på din alder og helse.

10. Personer med eggallergi kan fortsatt motta en influensavaksine

Du tror at du ikke kan få influensavaccin hvis du er allergisk mot eggene. Det er sant at noen vaksiner inneholder et eggbasert protein, men du kan fortsatt være i stand til å motta influensavaccinen. Du må bare snakke med legen din før du lager en & # 8217;.

Legen kan administrere en vaksine som ikke inneholder egg eller spør en lege som spesialiserer seg på allergi for å administrere vaksinen slik at den kan behandle enhver potensiell reaksjon.

L & # 8217;

L’influensa kan variere fra mild til grav, så det er viktig å gjenkjenne symptomene på forhånd og starte behandlingen for å unngå komplikasjoner. Jo mer du forstår viruset, det blir lettere å beskytte deg selv og din familie.