10 essensielle oljer for hoste: Hva å bruke og hvordan du bruker dem

Beskrivelse

L’bruk av essensielle oljer kan interessere deg på grunn av deres naturlige egenskaper. De er hentet fra dyrkede planter rundt om i verden. Ved bruk av essensielle oljer for å lindre symptomer knyttet til en helsetilstand, snakker vi om komplementær alternativ terapi. Disse metodene vurderes utenfor typiske medisinske behandlinger.

Generelt brukes essensielle oljer til øvelsen av aromaterapi. Dette er L’handling av pusteoljer for å stimulere kroppen din. Du kan også velge å bruke fortynnede oljer på kroppen din. De er også ofte utbredt i # 8217; luft med en diffusor av essensielle oljer. Essensielle oljer skal brukes nøye, siden de er kraftige og uregulerte. Du bør konsultere legen din for en alvorlig hoste eller hvis du har en «8217, annen helsetilstand.

Essensielle oljer for hoste

1. Eukalyptus essensiell olje

Viktig eukalyptus; L’Olje er anerkjent for sin evne til å behandle hoste og respiratoriske lidelser assosiert som faryngitt, bronkitt og bihulebetennelse, sier denne studien. L’Eucalyptus Grandis-analyse viste effekter av immunforbedring som virker som effektive pumpehemmere, påvirker kroppskapasitet til å møte bakterier.

L’eukalyptus essensiell olje er å være undersøkt Som en anti-tb medisinering. Mange produkter som er tilgjengelige i apoteket, inneholder eukalyptusolje for å lindre overbelastning, inkludert noen hoste og damptabletter. En studie på barn ble avsluttet at bruken av damp rubbing lettet natt hoste og barns overbelastning, hjelper dem å sove bedre.

Ved innånding 12 dråper essensiell olje i 3/4 kopp kokende vann tre ganger om dagen.

Vicks Vaporub, som ofte brukes til hoste og kulde, inneholder eukalyptusolje. Det kan være nyttig å finne en oppskrift for å forberede massasjen din med eukalyptusolje hjemme eller kjøpe et produkt som inneholder oljen på ditt lokale apotek.

2. Kanel essensiell olje

Kanel, ofte brukt som krydder på kjøkkenet og bakt, har en historie med hjelp med bronkitt. En studie konkluderer L’Kanel Essential Oil kan være nyttig for å blokkere respiratoriske traktpatogener dersom det sendes ut til den gassformige tilstanden i en kort periode. L’Kanel Essential Oil virker mot vanlige bakterier som reproduserer, prøver å spre den essensielle oljen i # 8217; luft eller inhalere noen få dråper fortynnet i en bolle D’dampende vann.

3. Rosemary Essential Oil

Rosemary er en plante som er over hele verden. Kan roe muskler i luftrøret, noe som gir deg respiratorisk lettelse. Det er også relatert til behandling av astma, Ifølge denne studien. Rosemary er mer vanlig blandet i en vektorolje og påføres på huden.

Som med kaneloljen, prøv å inhalere den fortynnede rosmarinoljen for å få lettelse.

4. Essensiell olje av muskatnøtt

Du kan finne at 8217; valnøtt essensiell olje gjør forskjellen når du lider av respiratoriske forhold. EN Studio funnet Den 8217; innånding av muskatnøtt eller olje-avledede oljer reduserte væsken i luftveiene i kaniner.

Prøv å legge til muskus essensiell olje til diffusoren din for å se om det hjelper hosten din. Juster mengden muttere av muskatnøtt som er forskjellig fra relevundresultatene fra overbelastning. Muskatten bidrar til å oppløse sekreter (en ekspektorant).

5. Bergamot essensiell olje

Du kan finne at 8217; Bergamot Oil lindrer overbelastning. Inneholder molekylet Canfene. L’Canfene innånding er koblet til for å lindre luftveisvæske, Ifølge en studie.

Prøv Bergamot Essential Oil i diffusoren eller i # 8217; luftfukteren for å se om den lindrer hosten.

6. Cypress Essential Oil

Som muskat og bergamot, L’Cypress Oil inneholder canfene. Dette molekylet kan hjelpe Redusere luftveiene ved innånding.

Fyll en bolle med varmt vann og legg til noen dråper cypressolje for å se om det har noen effekt på hoste og overbelastning.

7. Essensiell olje av timian

TIL studere Han fant ut at timianen kunne brukes som et antimikrobielt middel for respiratoriske tilstander.

Forskere har studert timian og andre essensielle oljer for å bestemme den beste måten å bruke dem til å bekjempe respiratoriske patogener. Studien konkluderte med at timen skulle være raskt utbredt i høy konsentrasjon i en kort periode.

8. Geranium essensiell olje

L’Geranium ekstrakt er koblet til hjelp med øvre luftveisinfeksjoner, inkludert bronkitt. Forskere Han undersøkte flere studier som måler effekten av # 8217; Geranium ekstrakt med hoste. Alle studioene unntatt en viste en forbindelse mellom’# 8217; Geranium ekstrakt og lindring av hoste symptomer.

En annen studie har vist at administrering av væske dråper av et geraniumekstrakt lindret symptomene på forkjølelsen og redusert sykdomsvarigheten.

Sjekk geraniumekstrakter eller prøv noen få dråper geraniumolje i diffusoren eller en bit & # 8216; fortynnet i # 8217; olje i badet for å se om det bidrar til å lindre hoste og andre tilhørende symptomer

9. Peppermynte essensiell olje

Denne vanlige urten inneholder mentol. Mange bruker denne essensielle oljen for å lindre overbelastning, selv om det ikke er noe bevis som faktisk hjelper. En studie konkluderte med at innånding av mentol ikke faktisk lindrer symptomene, men folkene som inhalerte dem, føler seg bedre.

For å få en følelse av hostehjelp, kan du prøve å inhalere peppermynte essensiell olje med diffusoren eller en bolle med dampende vann.

10. Lavendel essensiell olje

Hosten din kan være et symptom på astmaen. Du kan oppleve at lavendelens essensielle olje hjelper symptomene på astmaen. En studie Indikerer at lavendeloljeinnånding har hemmet luftveisbestandighet forårsaket av bronkial astma.

Prøv å inhalere lavendel med dampinnånding, en diffusor eller fortynnet og dypp den i et varmt bad for å se om det kan hjelpe hosten din.

Slik bruker du essensielle oljer

Essensielle oljer kan dispenseres på ulike måter. Oljer i deres rene form er svært kraftige og krever generelt en bestemt type fortynning før bruk. Ikke bruk essensielle oljer direkte på huden. Bland dem i en vektorolje. Vanligvis er oppskriften 3 til 5 dråper i en vektorolje som søt mandelolje, oliven eller oppvarmet kokosnøttolje. Metodene for å fortynne essensielle oljer inkluderer:

  • Bland dem med oljer for L’direkte applikasjon på huden
  • Legger dem til en bolle med varmt vann for å puste dampfusjonen av olje
  • Bruker en diffusor, en luftfukter eller en sprøyteflaske for å sette dem i luften
  • Bland dem i en olje og legg dem til på badet eller med andre termiske produkter

Du vil kanskje inhalere essensielle oljer direkte fra flasken, men gjør det bare for en kort periode på grunn av deres makt. Du bør aldri innta essensielle oljer.

Risiko og potensielle komplikasjoner for bruk av essensielle oljer

Essensielle oljer skal brukes med forsiktighet. US mat og narkotikadministrasjon overvåker ikke produksjonen av essensielle oljebaserte produkter, så kvaliteten og innholdet av oljer kan variere.

Det er ingen spesifikke doser godkjent av det medisinske synspunktet for essensielle oljer. Derfor bør du diskutere din bruk av essensielle oljer med legen din for å sikre at de ikke forstyrrer andre helsemessige forhold. Sjekk med legen din i tilfelle graviditet, amme eller rekruttere andre stoffer før du bruker essensielle oljer.

Ikke utsette et besøk til legen din for en alvorlig hoste. Essensielle oljer kan gi deg en PO & # 8216; av hjemmehjelp, men seriøse eller vedvarende symptomer krever en anmeldelse og en medisinsk diagnose.

Husk at noen essensielle oljer kan forårsake bivirkninger eller en allergisk reaksjon.

Essensielle oljer påvirker barn annerledes og har ikke blitt studert. Snakk med legen din før du begynner å bruke essensielle oljer med barna dine. Gravide og ammende kvinner har ikke blitt studert, og særlig oppmerksomhet bør betales ved bruk av essensielle oljer. Bruk oljer som har vist seg å være trygge for nyfødte, barn og gravide og ammende, barn og nyfødte.

Takeaway og perspektiv

Det kan være nyttig å prøve essensielle oljer for å lindre hoste. Husk at en endelig forskning mangler på denne behandlingsmetoden. Vær forsiktig når du bruker essensielle oljer og sørg for at du kan fortynne dem riktig. Introdusere bare en essensiell olje om gangen. Aldri forsink medisinsk behandling hvis hosten din er alvorlig, eller du har andre tilhørende symptomer.