10 enkle tips for å hjelpe deg med å håndtere kronisk urtikaria;

Beskrivelse

Lev med den kroniske idiopatiske urtikariaen (CIU), mer kjent som kronisk urtikaria, kan være vanskelig, ubehagelig og til og med smertefullt.

Tilstanden manifesterer seg i redheaded protuberanser på huden som kan vare i noen dager om gangen. Når enkelte elveblestene forsvinner, blir de ofte raskt erstattet av nye.

Noen mennesker kan med hell behandle sine symptomer med rusmidler som antihistaminer, men andre mennesker finner dem ineffektive.

Hvis du er på utkikk etter alternative alternativer for å gjøre samlivet med CIU enklere, er det noen forslag for å hjelpe deg med å redusere kløe og ubehag.

1. Bruk en lotion

Tørket og purriginøs hud kan gå hånd i hånd, så det er viktig å holde det hydrert.

For de beste resultatene, såpe lotionen umiddelbart etter dusjen eller på badet. På denne måten vil huden holde en del av fuktigheten som ellers ville evapore.

2. Lage et bad av mel d’friske havre

Unngå varme dusjer og i stedet lage et bad av mel d’friske havre. L’Varmt vann kan tørke huden og forverre symptomene, men et kjølig bad kan gi en «8217; beroligende hudhydrering.

L’Legge til mel D’hakket havre på badet ditt kan hjelpe deg med å levere hudoverflaten en beskyttende barriere for å hjelpe deg med å holde fuktigheten.

3. Bruk kald terapi

Å holde frisk hud kan lindre kløe ved å redusere betennelsen rundt urtikaria. Bruk en kald og fuktig klut og la den stå på de irriterte punktene i 15 sekunder.

Du kan også bruke en isvekking i stedet for et håndkle, som kan legge til en lammende effekt for å lindre følelsen av kløe. Men hvis du bruker en ispakke, vikle den i et håndkle for å holde et lag mellom isen og huden din.

4. Prøv et vitamin D-supplement.

En liten 2014 Studio Hvor for folk med kronisk urticaria ble en lav eller høy dose av vitamin D administrert, de som hyret den høyeste dosen viste en reduksjon i antall dager da de hadde elveblest. De har også opplevd en bedre søvnkvalitet.

Snakk med legen din dersom L’Vitamin D Inntak kan være nyttig for symptomene dine.

5. Hold garderoben din enkel

Gi en’se på etikettene på klærne dine og velg klær laget av bomull eller silke. Velge disse myke og enkle vevene, vil du gi huden din sjansen til å puste.

Syntetiske stoffer, D’Andre deler, kan potensielt irritere huden din. Bruk lange ermer og lange bukser kan også hjelpe deg med å huske deg bort fra # 8217; urticaria og hindre deg i å skrape.

6. Prøv en benkkrem for å lindre kløe

Emne Antipruitøse kremer, som lotion på blekksprut, kan hjelpe deg med å gi umiddelbar lindring av kløe. Spør legen din hva kremer kan være egnet for deg. De kan gi råd til spesifikke anti-fritre kremer som er mer effektive i behandlingen av kløe som kommer fra urtikaria.

7. Motstår alle’Pulse of Scrattari

Selv om riper kan tilby midlertidig lettelse, kan det irritere huden over tid. Prøv å motstå pulsen om å skrape urticaria. Forklare deg med hobbyene du liker. Hold neglene dine eller bruk hansker hvis du virkelig ikke kan holde tilbake.

Selv om det kan være vanskelig, distrahere du kan hindre deg i å bidra til den onde sirkelen og vanskelig å stoppe med kløe og riper.

8. Hold styr på utløserne dine, så unngå dem

Bare fordi du ikke vet at årsaken til foten av dine elvebles ikke betyr at du ikke kan identifisere potensielle utløsende faktorer som forårsaker utbrudd.

Betal oppmerksomhet for å se om noen situasjoner har en tendens til å forverre urticaria. Eksempler inkluderer å holde alt 8217; åpen for direkte sollys, tilbringe tid med dyr, gjøre intens trening eller andre Disse andre potensielle utløsningsfaktorene.

Så se hva som skjer når du unngår dem. Det kan hende du finner at du kan redusere antall hivene du har & # 8211; eller hvor lenge de varer & # 8211; unngå spesifikke utløsere som utløser dem.

9. Dietten din vil revurdere

Forskere studerer fortsatt sammenheng mellom CIU og forskjellige dietter for å se hvordan matvarer kan påvirke urtikaria;. Selv om det ikke er mange tester, Begrenset studier Vis at endring av kostholdet ditt kan redusere alvorlighetsgraden av symptomene dine, i det minste på det enkelte nivå.

To dietter som forskere studerer for å undersøke hvordan man kan påvirke symptomene på CIU inkluderer:

  • Et antihistamin diett. Et antihistamin diett forsøker å senke nivået av histamin i blodet som unngår rike steder av histamin. Eksempler på fôring rik på histamin inkluderer ost, yoghurt, bevarte kjøtt, gjærede matvarer, hermetisert fisk, alkoholholdige drikker og mer.
  • En diett for pseudoallergeni eliminering. Selv om allergiske tester kan være negative, er det mulig at det å unngå pseudoallergens, som for eksempel tilsetningsstoffer, kan redusere symptomene på CIU. Et slettingsdiett fjerner helt disse pseudoallergene og deretter gjeninnfører dem sakte, slik at du kan undersøke effektene på symptomene.

Snakk med legen din hvis du starter et antihistamin diett eller en sletting diett kan være fornuftig for deg og i dette tilfellet, som du bør fortsette.

10. Husk at du ikke er alene

Selv om du kanskje føler den som bor med denne tilstanden, er egentlig ganske vanlig. Av 20 prosent Folk vil ha l’urticaria på et tidspunkt i ens liv. Til 70 prosent Av disse menneskene kan årsaken ikke identifiseres.

Det er viktig for deg å finne støtte, både gjennom familie og venner, og gjennom pålitelige mennesker som har møtt online at de deler dine erfaringer. De American Foundation for L’astma og allergi Den har fora hvor du kan publisere spørsmål og kommunisere med andre gjennom CIU. Når alt annet mislykkes, konsulaterer du i det faktum at du ikke er alene.

Ta bort

Livet med CIU kan være frustrerende, spesielt hvis symptomene hindrer deg i å sove nok og fullføre de daglige aktivitetene. Men det er flere måter å lindre kløe og ubehag forbundet med din tilstand.

Hold hydratisert og frisk hud for å redusere betennelse og snakke med legen din om andre endringer i livsstil, samt aktuelle kremer, som kan hjelpe.