10 beste og verste drikker hvis du har diabetes

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du handler via lenker på denne siden, kan vi tjene en liten provisjon. Her er vår prosess.

Det grunnleggende

Å ha diabetes betyr at du må være klar over alt du spiser eller drikker. Kjenn antall inntatt karbohydrater og måten de kan påvirke blodsukker er grunnleggende.

L’American Diabetes Association (ADA) anbefaler lavt kalori eller kalorier av kalorier. Hovedårsaken er å hindre en topp av blodsukker.

Velg de riktige drikkene kan hjelpe deg:

 • Unngå ubehagelige bivirkninger
 • Administrer symptomene dine
 • Hold en sunn vekt

De 5 beste drikkene

Sikker å drikke:

 • Foss
 • Usøtet te
 • Sukker kaffe
 • Tomat eller v-8 juice
 • Sukkerfri sportsdrikker
 • Sukkerfrie karbonatiserte drikker
 • Null eller lavt kalori drikke er generelt den beste løsningen når du velger en drink. Squeeze litt & # 8216; av sitronsaft eller fersk lime i din drikke for et forfriskende og lavt kalori spark.

  Husk at selv alternativer med lite sukker, som grønnsaksjuice, bør konsumeres med måte.

  Melkeprodukter med lite fett er et næringsrikt valg. Den inneholder imidlertid det naturlig forekommende melkesukkeret, laktose, så denne drikken bør tas med i det daglige karbohydratinntaket ditt.

  Meierialternativer regnes heller ikke som en drikk med lite sukker.

  Enten du er hjemme eller på restaurant, her er drinkene som passer best for diabetes.

  1. Foss

  Når det gjelder hydrering, er vann det beste alternativet for personer med diabetes. Dette er fordi det ikke vil øke blodsukkernivået. Høye blodsukkernivåer kan forårsake dehydrering.

  Å drikke nok vann kan hjelpe kroppen din med å eliminere overflødig glukose gjennom urin. Institutt for medisin råder menn til å drikke 13 kopper (3.08 l) av dagen og kvinnene drikker 9 kopper (2.13 l).

  Hvis du ikke liker vanlig vann, lag en rekke:

  • legge til skiver av sitron, lime eller appelsin
  • legge til kvister av aromatiske urter, som mynte, basilikum eller sitronmelisse
  • klemme et par friske eller frosne bringebær i drinken

  2. Du

  Forskning har vist at grønn te har en positiv effekt på den generelle helsen. Det kan også bidra til å senke blodtrykket og senke skadelige LDL-kolesterolnivåer.

  Noen undersøkelser tyder på å drikke opptil 6 kopper (1.42 l) per dag kan redusere risikoen for type 2 diabetes. Det er imidlertid behov for mer forskning.

  Enten du velger en grønn, svart eller urtete, bør du unngå de med tilsatt sukker. For en forfriskende smak, lag din egen iste med en kald duftende te, for eksempel rooibos, og legg til noen skiver sitron.

  Hvis du ikke har noe imot koffein, er Earl Grey og jasmingrønn te også gode alternativer.

  Du kan finne en rekke tealternativer på nettet.

  3. kaffe

  TIL 2012 studie fant ut at å drikke kaffe kan bidra til å redusere risikoen for å utvikle diabetes type 2.

  Forskere fant at risikonivået falt enda lavere for personer som drakk 2 til 3 kopper om dagen. Dette gjaldt også personer som drakk 4 eller flere kopper om dagen.

  Dette gjelder både koffeinholdig og koffeinfri kaffe, så hvis koffein gjør deg nervøs, ta gjerne en kopp koffeinfri.

  Som med te, er det viktig at kaffen forblir usøtet. Tilsetning av melk, fløte eller sukker til kaffe øker det totale kaloritallet og kan påvirke blodsukkernivået.

  Hvis du velger å bruke dem, er det mange kalorier eller null søtningsmidler.

  4. Grønnsaksjuice

  Mens de fleste 100 % fruktjuicer er laget av 100 % sukker, kan du prøve tomatjuice eller et alternativ til grønnsaksjuice.

  Lag din egen blanding av bladgrønnsaker, selleri eller agurker med en håndfull bær for en smakfull boost av vitaminer og mineraler. Husk å telle bær som en del av karbohydratsummen for dagen.

  5. Lettmelk

  Meieriprodukter bør inkluderes i kostholdet ditt hver dag.

  De inneholder viktige vitaminer og mineraler, men legger til karbohydrater i kostholdet ditt. Velg alltid usøtet, lav-fett eller skummet versjon av favorittmelken din.

  Du bør begrense deg til to til tre åtte unse glass per dag. Du kan også prøve melkefrie alternativer med lite sukker, for eksempel forsterkede nøtter eller kokosmelk.

  Husk at soya og rismelk inneholder karbohydrater, så sjekk emballasjen.

  I tillegg mangler mange melkealternativer vitamin D og kalsium med mindre de er beriket. Mange varianter av møtter av valnøtter inneholder en minimumsmengde protein.

  De 3 verste drinkene

  Drikke å unngå

 • vanlig brus
 • energidrikker som inneholder sukker
 • fruktjuice
 • Unngå sukkerholdige drikker når det er mulig. Ikke bare kan de øke blodsukkernivået, de kan også stå for en betydelig del av det anbefalte daglige kaloriinntaket.

  Sukkerholdige drikker gir lite eller ingen næringsverdi til kostholdet ditt.

  1. Vanlig brus

  Brus tar førsteplassen på listen over drinker du bør unngå. I gjennomsnitt kan du ha hele 40 gram karbohydrater og 150 kalorier.

  Denne sukkerholdige drikken har også vært knyttet til vektøkning og tannråte, så best å la den stå i butikkhyllen. Ta i stedet vann eller usøtet te med frukt.

  2. Energidrikker

  Energidrikker kan inneholde mye koffein og karbohydrater. Forskning har vist at energidrikker ikke bare øker blodsukkeret, men kan også forårsake motstand mot insulinet;. Dette kan øke risikoen for type 2 diabetes.

  For mye koffein kan:

  • forårsake nervøsitet
  • øke blodtrykket
  • føre til søvnløshet

  Alt dette kan påvirke din generelle helse.

  3. Sukkerholdig eller usøtet fruktjuice

  Selv om 100 % fruktjuice er greit i moderate mengder, kan alle fruktjuicer tilføre en høy mengde karbohydrater til kostholdet ditt og er rent (naturlig) sukker. Denne kombinasjonen kan ødelegge blodsukkeret ditt og øke risikoen for vektøkning.

  Drinker eller fruktpuncher kan inneholde like mye sukker som en fullkaloribrus.

  Hvis du har et sug etter fruktjuice som ikke vil falme, sørg for at du får 100 prosent ren juice uten tilsatt sukker.

  Begrens også serveringsstørrelsen til 4 unser (0.12 l), som vil redusere sukkerinntaket til bare 3.6 ts (15 gram).

  Du kan vurdere å tilsette en skvett eller to av favorittjuicen din i kullsyrevann i stedet.

  Vær forsiktig med disse to

  Drikke å være oppmerksom på

  • Diettdrikk
  • Alkoholholdige drikkevarer

  1. Lettbrus

  I følge a 2014 Dyrestudie hos mus har kunstige søtningsmidler, som de som finnes i diettbrus, blitt anklaget for å påvirke bakterier i tarmen negativt.

  Studier har teoretisert at dette kan øke insulinresistens, noe som kan forårsake eller forverre diabetes.

  En dyrestudie fra 2015 funnet hos mus at innfødte tarmbakterier kan bestemme responsen på en sukkererstatning, og derfor kan hvert dyr reagere forskjellig.

  Mer forskning er påtrengende siden de fleste studier til dags dato har brukt mus eller et lite antall mennesker.

  En studie fra 2009 koblet økt brusinntak i kosten med en risiko for metabolsk syndrom. Dette syndromet refererer til en gruppe tilstander, inkludert:

  • høyt blodtrykk
  • høye kolesterolnivåer
  • høye nivåer av triglyserider
  • vektøkning
  • høyt blodsukkernivå

  Ved videre analyse byttet studiedeltakere som var overvektige eller overvektige, som er risikofaktorer for metabolsk syndrom, sannsynligvis kalorifri brus med fullsukkerversjoner.

  De tok sannsynligvis dette skrittet for å redusere kaloriinntaket. Dette var en assosiasjon, men det ble ikke ansett som årsak og virkning.

  En studie fra 2016 syntes å vise at de som drakk diettbrus hadde økt blodsukkernivå og midjeomkrets.

  Denne studien har imidlertid ikke kontrollert måltider eller L’fysisk aktivitet eller andre variabler før hver test syklus ble utført.

  I tillegg uttalte forfatterne at personer med høyere insulinnivåer ved starten av studien allerede kan ha hatt metabolske problemer som ikke er relatert til inntak av sukkerfri brus.

  For de fleste som lever med diabetes, er sukkerfri brus trygge i moderate mengder.

  Motstå trangen til å pare noe søtt eller kaloririkt med den kalorifrie drinken. Nei, diettdrinken sletter ikke kalorier i en sjokoladebar!

  2. Alkoholholdige drikkevarer

  Hvis du har høyt blodtrykk eller skade på diabetes på grunn av diabetes, kan drikker alkohol gjøre disse forholdene verre.

  Du må sjekke med legen din for å avgjøre om alkoholholdige drikker er trygge å drikke.

  L’Alkohol kan forårsake blodsukkerfall i de påfølgende timer på innsending. Dette er spesielt viktig for de som tar insulin eller andre medisiner som kan forårsake hypoglykemi eller lavt blodsukker.

  Noen destillerte likører er vanligvis blandet med brus eller juice som inneholder sukker som kan øke blodsukker.

  en 2012 studie Han fant at mennene som drikker alkoholholdige drikker, hadde økt risiko for type 2 diabetes.

  Imidlertid varierte resultatene for kvinner i henhold til forbruk.

  Høyt inntak har vist økt risiko for prediabetes eller type 2 diabetes, mens moderat vinforbruk har vært assosiert med redusert risiko for type 2 diabetes.

  Noen studier har vist en gunstig effekt av rødvin på diabetes, selv om bevisene fortsatt er usikre.

  Hvis du planlegger å drikke en alkoholholdig drikk, kan rødvin være et godt valg siden den har noen antioksidantegenskaper og kan inneholde færre karbohydrater. Søtere viner har mer sukkerinnhold.

  Moderat inntak av rødvin som en del av et sunt kosthold fremmet ikke vektøkning og økte ikke skadelige metabolske effekter hos personer med type 2 diabetes.

  De anbefaler retningslinjer at de med diabetes begrenser forbruket til 1 drink eller mindre per dag for kvinner og 2 drinker eller mindre per dag for menn. En drink regnes som 5 unser (0.15 l) vin, 1 1/2 unser (04 l) destillert brennevin eller en 12 unse øl.

  Mer forskning er nødvendig for å forstå den potensielle sammenhengen mellom diabetesrisiko og alkoholforbruk.

  Bunnlinjen

  Når det gjelder å velge en drink, hold det enkelt. Velg vann når det er mulig. Usøtet te og alle sukkerfrie drikker er også gode alternativer. Naturlig juice og skummet melk er generelt greit i moderate mengder.

  Hvis du ønsker litt søthet i drinkene dine, prøv å legge til naturlige kilder som:

  • duftende urter
  • sitrusskiver
  • et par knuste bær