& # 039 Kirurgi: Typer, hva du kan forvente, gjenoppretting og mer

Du kan bruke kirurgi for å behandle minibanken?

L’TEMPORT-Mandibulær ledd (ATM) er en glidelåset artikulasjon plassert på det punktet hvor kjeven og hodeskallen møtes. L’atm gjør at kjeften kan bla opp og ned, slik at du kan snakke, tygge og lage alle slags ting med munnen din.

TIL Lidelse i’atm Forårsaker smerte, stivhet eller mangel på mobilitet i # 8217; atm, som hindrer deg i å bruke hele spekteret av kjeven.

Kirurgi kan brukes til å behandle en lidelse i’atm hvis mer konservative behandlinger, som muntlige eller paradiske lameller, ikke bidrar til å redusere alvorlighetsgraden av symptomene. For noen mennesker kan kirurgi kanskje gjenopprette full bruk av’atm.

Fortsett å lese Finn mer på operasjonen i’atm, inkludert:

 • hvem er en god kandidat
 • Typer av kirurgi av’atm
 • Hva å forvente

Hvem er en god kandidat for operasjonen i’atm?

Legen kan anbefale kirurgi alle’atm hvis:

 • Du føler en smerte eller en konstant og intens ømhet når du åpner eller lukker munnen din.
 • Du kan ikke helt åpne eller lukke munnen din.
 • Du har problemer med å spise eller drikke på grunn av kjeve smerte eller Immobilitet.
 • Din smerte eller immobilitet vil bli stadig verre, selv med hvile eller andre ikke-kirurgiske behandlinger.
 • Du har spesifikke strukturelle problemer eller sykdommer i # 8217; kjeveartikulasjon, som har blitt bekreftet radiologisk med avbildningen, som en magnetisk resonans

Legen kan gi råd til operasjonen til & # 8217;

 • Dine symptomer på’atm er ikke så alvorlige. For eksempel kan det ikke være nødvendig å operere hvis kjeften gjør et klikk eller popping lyd når du åpner den, men ikke C’det er smerte forbundet med det.
 • Dine symptomer er ikke konsekvente. En dag kan du ha alvorlige og smertefulle symptomer som forsvinner neste dag. Dette kan være et resultat av noen repeterende bevegelser eller overdreven bruk & # 8211; Hvordan snakke mer enn vanlig i en gitt dag, tygge mye hard mat eller tygge konstant tyggegummi & # 8211; som forårsaket tretthet i # 8217; atm. I dette tilfellet kan legen din anbefale deg å hvile kjeften i noen timer eller dager.
 • Du kan helt åpne og lukke kjeften. Selv om du føler deg smerte eller ømhet når du åpner og lukker munnen din, kan legen din ikke anbefale kirurgi på grunn av de relaterte risikoene. I stedet kan de foreslå narkotika, fysioterapi eller livsstilsendringer for å redusere symptomene.

Det er viktig å bli evaluert av en tannlege eller en erfaren oral kirurg i TMD.

Vil utføre en grundig undersøkelse av din symptomatiske historie, klinisk presentasjon og radiologiske resultater for å avgjøre om kirurgi vil være nyttig for symptomene dine. Kirurgi regnes som L’siste ressurs hvis ikke-kirurgiske alternativer ikke lykkes.

Hva er typer operasjon av’atm?

Forskjellige typer operasjoner av ATMS, er mulige, avhengig av symptomene eller deres alvorlighetsgrad.

arthrocentesis

arthrocentesis Det injiserer væske i # 8217; artikulasjon. Væsken vasker alle kjemiske biprodukter Dell’betennelse og kan bidra til å redusere trykket som forårsaker stivhet eller smerte i artikulasjonen. Dette kan hjelpe deg med å gjenvinne en del av skjevenes stråle.

Dette er minimal invasiv prosedyre. Du kan vanligvis gå hjem samme dag. Gjenopprettingstiden er kort og prosentandelen av suksess er høy. Sekund 2012 studie, L’Arthrocentesis har en forbedring på 8217; 80% av symptomene.

L’Arthrocentesis er vanligvis en førstegangsbehandling fordi det er mindre invasivt og har en høy suksessrate enn noen av de mest kompliserte prosedyrene.

Artroskopi

L’Artroskopi utføres ved å åpne et lite hull eller noen små hull i huden over artikulasjonen.

Et tett rør kalt kanyle settes deretter inn i hullet og i # 8217; artikulasjon. Deretter vil kirurgen sette inn et artroskop i kanylen. L’Arthroscope er et verktøy med et lys og et kamera som brukes til å vise artikulasjonen.

Når alt er satt, kan kirurgen da operere på # 8217; ledd ved hjelp av små kirurgiske instrumenter som er satt inn gjennom kanylen.

L’Artroskopi er mindre invasiv enn typisk utendørs kirurgi, så gjenopprettingstid er raskere, vanligvis I flere dager til en uke.

Det tillater også legen din med stor frihet til å utføre komplekse prosedyrer på # 8217; artikulasjon, som:

Åpen felles kirurgi

Åpen himmel kirurgi består i # 8217; åpne en «8217; noen få centimeter lang gravering over artikulasjonen slik at legen kan operere på # 8217; artikulasjon selv.

Denne typen operasjon i’atm er vanligvis reservert for en lidelse av’atm seriøs involvering:

 • Mye vekst av stoff eller bein som hindrer bevegelse av artikulasjonen
 • Fusjon av artikulært stoff, brusk eller # 8217; bein (ankylose)
 • Manglende evne til å nå artikulasjonen med artikulasjon med artroskopi

Utfører kirurgi for å åpne leddene, vil kirurgen kunne fjerne beinveksten eller overflødig stoff. Jeg er også i stand til å reparere eller plassere disken hvis den er ute av sted eller skadet.

Hvis disken din er uopprettelig, kan en discentomi utføres. Din kirurg kan helt erstatte disken din med en kunstig disk eller stoffet ditt.

Når de benete strukturer i artikulasjonen er involvert, kan kirurgen fjerne en del av Dell’# 8217, Masceled eller Skull Joint.

Open-air surgery har en lengre gjenopprettingstid enn en artroskopisk prosedyre, men suksessraten er fortsatt ganske høy. EN 2013 studie har funnet en forbedring på 71% av smerten og en forbedring på 61% av mobiliteten.

Com’er gjenoppretting?

Utvinning fra kirurgisk inngrep ALL & 8217; ATM avhenger av personen og typen operasjon som utføres. De fleste av de kirurgiske inngrepene i’minibanker er polikliniske prosedyrer, noe som betyr at du kan gå hjem samme dag i & # 8217;.

Pass på at noen kan ta deg hjem på siden du kan være litt og ikke i stand til å konsentrere, som er Bivirkninger Dell ‘# 8217; anestesi.

Ta din intervensjonsdag fra jobb. Du trenger ikke nødvendigvis å ta mer enn en fridag hvis arbeidet ditt ikke krever at du beveger munnen din mye. Men hvis mulig, ta noen dager gratis for å gi deg tid til å hvile.

På slutten av prosedyren kan du ha en bandasje på kjeven. Legen kan også vikle en ekstra bandasje rundt hodet for å holde dressingen for trygge sår og på plass.

I en eller to dager etter intervensjonen, fortsett som følger for å sikre at du gjenoppretter raskt og vellykket:

 • Å ta ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans) For noen smerte hvis legen din anbefaler det. (Fans anbefales ikke for folk med hemorragiske lidelser eller nyreproblemer.)
 • Unngå solide og sprø matvarer. Disse kan sette artikulasjonen til å holde. Du må kanskje følge en fil flytende diett For en uke eller mer og en diett av Myke matvarer i ca tre uker. Sørg for at du blir hydrert etter intervensjonen.
 • Søke på Kaldpakke i # 8217; område for å hjelpe med hevelse. L’Pakke kan være så enkelt som en frossen grønnsakspose innpakket i et rent håndkle.
 • Varm varme påført på kjeve muskler kan også hjelpe med komfort etter operasjonen, for eksempel oppvarming eller mikrobølgeovn en fuktig klut.
 • Dekke bandasjen før bading eller dusj slik at den er vanntett.
 • Fjern og erstatt bandasjer regelmessig. Gjelder noen Antibiotika kremer eller salver Legen din anbefaler deg hver gang du erstatter bandasjen.
 • Bruk alltid en splint eller en annen enhet på kjeften til legen forteller deg at du kan fjerne den.

Kontakt legen din 2 eller 3 dager etter intervensjonen for å sikre at du helbreder godt og for å motta flere instruksjoner om hvordan du skal ta vare på minibanken.

Legen kan også måtte fjerne poeng akkurat nå hvis poengene dine ikke løses deg selv. Videre kan de anbefale smertestillende medisiner eller eventuelle infeksjoner som oppstår.

Det kan også være nødvendig å konsultere en fysioterapeut for å hjelpe deg med å gjenoppta bevegelse i kjeften og for å hindre hevelse grense bevegelse av bevegelsen av’atm.

En rekke fysiske terapiavtaler kan ta flere uker eller måneder, men vanligvis vil du se bedre langsiktige resultater hvis du jobber tett med din terapeut.

Hva er de mulige komplikasjonene i operasjonen i’atm?

Den vanligste komplikasjonen av operasjonen i’atm er et permanent tap av bevegelsesområdet.

Annen Mulige komplikasjoner å inkludere:

Smerten i # 8217; atm kommer tilbake hvis jeg har lidd kirurgi?

Smerten i’atm kan komme tilbake selv etter lidelse kirurgi. Med Arthrocente fjernes bare rusk og overflødig hevelse. Dette betyr at ruskene kan akkumulere nytt i # 8217; artikulasjon eller betennelse kan gjenta.

Smerten av # 8217; atm kan også gjenoppstå om det var forårsaket av en’vane som stramming eller sliping av tennene dine (Bruxisme) Når du er stresset eller sover.

Hvis du har en underliggende immunforhold som forårsaker stoffbetennelse, som leddgikt, Smerten i’atm kan komme tilbake hvis immunforsvaret påvirker artikulært stoff.

Hva skal jeg spørre legen min?

Før du bestemmer deg for å gjennomgå kirurgi i det hele tatt’ATM, spør legen din:

 • Hvor konstant eller alvorlig må være min smerte før intervensjonen?
 • Hvis kirurgi ikke er egnet for meg, hvilke aktiviteter bør unngå eller gjøre mer for å lindre smerte eller øke min mobilitet?
 • Hva slags intervensjon jeg anbefaler meg? Fordi?
 • Jeg burde se en fysioterapeut for å se om dette hjelper først?
 • Jeg bør endre kostholdet mitt for å utelukke harde eller gummy matvarer for å lindre symptomene mine?
 • Det er komplikasjoner jeg burde tenke på hvis jeg bestemmer meg for ikke å gjennomgå kirurgi?

Ta bort

Kontakt legen din eller tannlegen så snart som mulig hvis kjeftens smerte eller ømhet er å forstyrre livet ditt, eller hvis du hindrer deg i å spise eller drikke.

Det kan ikke være nødvendig å ha kirurgi hvis ikke-kirurgiske terapier, narkotika eller livsstilsendringer lindrer smerten i # 8217; atm. Kirurgi er ofte L’siste utvei for mer alvorlige tilfeller og garanterer ikke en kur.

La legen din vite om de mest konservative behandlingene ikke hjelper, eller hvis symptomene dine blir verre.