# 039 Frakt, hengt: Symptomer, behandling og andre

Beskrivelse

En bøye fraktur er en pause i en av ryggvirvelen i nakken. Selv om det kan være ganske alvorlig, kan denne avbrudd vanligvis behandles vellykket.

Vertebrae er beinene som omgir ryggmargen fra nedre ryggen opp til skallen. Bøyfrakturen refererer til en brudd i et bein kjent som C2, fordi det er den andre synkende beinet fra skallen i cervical vertebrae (nakke).

En brudd kan være en delvis eller fullstendig brudd på et bein. Lesjonen kan også gjøre C2 ut av justering med beinet under det, kjent som C3.

Symptomer

Nakke smerte i # 8217; området rundt lesjonen kan være ganske intens. Men hvis du har hatt andre skader sammen med bøyfrakturen, kan du være mer oppmerksom på de andre symptomene. Noen ganger ignorerer folk eller er ikke klar over nakkesmerter til sårstøtet ikke forsvinner.

Hvis nervene i ryggraden påvirkes, kan du også prøve nummenhet eller prikking i armene eller bena. Nerveskade som påvirker lungene og luftveiene kan gjøre normal puste vanskelig. Selv stivet i nakken er svært vanlig. Det kan også være blåmerker på huden nær frakturen.

Hvis en av disse symptomene oppstår etter en høst eller andre skader, kontakt lege umiddelbart.

Våre initiativer

Fall og trafikulykker er de vanligste årsakene til en bøye fraktur. Denne typen skade kan også være et resultat av sportsaktiviteter, som et sterkt skudd mens du spiller fotball eller rugby.

Frakturen av en boks treffer en del av ryggvirvlene som heter Pars Interatticularis. Dette er en del av’bein som forbinder den viktigste sylindriske delen av ryggvirvlene, kalt kropp, lamina. Foliene er de runde delene av ryggvirvlene som omgir spinalkanalen.

En lesjon som utløser nakken og hodet fremover og bakover eller fakler, kan plutselig forårsake brudd eller en mer alvorlig brudd i livmorhalsen.

Diagnose

Frakturen av et stykke utførelse blir ofte oppdaget i en førstehjelp. Du kan bli brakt der etter en ulykke, et fall eller en sportsskade. I noen tilfeller kan du ikke ha andre skader som krever medisinsk behandling, og du må kanskje vente på å bli evaluert.

Legen din vil nøye undersøke nakken din, sjekke:

  • Redusert bevegelsesstasjon
  • ekkymose
  • Andre tegn på at et bein har blitt ødelagt eller flyttet

Legen din vil bestille bildebehandlingstester for å bekrefte diagnosen og bestemme alvorlighetsgraden av skaden.

Røntgenstråler kan avsløre bryteforetaket og enhver dislokasjon av # 8217;. En spesiell type radiografi, kalt datastyrt tomografi (TC), kan skaffe seg en serie bilder i tverrsnitt av nakken. Disse svært detaljerte bildene kan være nødvendige for å se beinskader som ikke er åpenbart for en standard radiograf.

En magnetisk resonans, som bruker kraftige magnetfelt og radiofrekvenser for å produsere bilder til legen, kan brukes av legen for å se om skaden forårsaket nerveskader. X-stråler og TC-skanninger er nyttige for å se en brudd, men ikke nervene og andre myke vev.

Behandling

Det er kirurgiske og ikke-kirurgiske behandlingsmuligheter for en bøye fraktur. Alvorlighetsgraden av pause vil avgjøre hva som passer for deg.

I noen tilfeller vil kirurgi ikke være nødvendig. En nakkeseng kan være nok til å hjelpe helbredelse av det frakturerte beinet. Imidlertid kan en bøyfraktur være en alvorlig skade. L’Ben helbreder ikke alltid riktig og når stabiliteten alene. Kirurgi er ofte nødvendig.

Hvis pause er alvorlig, kan hodet og nakken bli immobilisert. Du kan ha metallpinner midlertidig plassert i skallen og festet til en ramme med en remskive, vekter og et tau. Dette er en form for skjelettkraft og er ofte den første behandlingen etter en slik skade.

Hvis du trenger kirurgi, blir det vanligvis praktisert en’gravering i baksiden av nakken. En kirurg vil slå sammen L’knust bein ved hjelp av små auksjoner og skruer. Noen ganger praktiseres gravering på forsiden av nakken.

Kompliserte lesjoner behandles av og til med snitt begge på forsiden og på baksiden av nakken. Hvis det er beinfragmenter som presser mot ryggmargen, kan kirurgen helt fjerne dem. Dette kalles kirurgisk dekompresjon.

gjenoppretting

Korrekt reparasjon av ødelagte deler av beinet kan føre til gode utvinninger. Langsiktig prognose er god. I noen tilfeller er vertebrae C2 og C3 smeltet sammen. I en studie, Smelteoperasjon utført gjennom baksiden av nakken viste seg å være 100% effektive innen seks måneder.

I en annen studie På over 30 personer med bøyfraktur fant forskerne at blant folket som led skaden, 8217; 85% av dem hadde en fullstendig gjenoppretting innen ett år.

Du må unngå eller endre mange aktiviteter under gjenoppretting. All’begynnelsen, du kan ha problemer med å sove med hodet og nakke-tractionen eller rette deg med en verge. Hvis legen din mener at du vil dra nytte av fysioterapi, delta nøye i et program og følg legenes instruksjoner.

Outlook

Selv om en bøyfraktur kan være seriøs og forårsaker viktige endringer i din livsstil, kan behandling gjøre mye for å bevare helsen din. Hvis du har hatt en bilulykke eller en lignende ulykke, kan du ha følelsen av at nakkesmerter eller stivhet ikke krever legen din hjelp. Dette er ikke sant. Smerten i den mistenkelige nakken, spesielt etter en lignende ulykke, bør alltid evalueres. Først vil du vurdere din skade og startbehandling, du vil først føle deg bedre med restaurert mobilitet.